Bart de Windt.

Eerste gelijkspel DVG

Sport

Liempde - Van de top vijf tegenstanders kwam zondag Wodan op bezoek in Liempde. Gezien de eerdere resultaten waren de verwachtingen niet alom hooggespannen; alle wedstrijden tegen de hoger geklasseerde tegenstanders gingen immers verloren. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Een bloedeloze ‘Frits van Turenhout’ was het geenszins. Wodan had in de openingsfase het betere van het spel. De combinaties waren beter verzorgd. In de 14e minuut was een redding van Sander van Eeuwijk nodig om een vroege achterstand te voorkomen. Een kopbal van Martijn Caarls had zomaar ook de voorsprong kunnen opleveren, maar de keeper van Wodan was - toen ook al - een sta in de weg. Een nieuwe aanval van DVG had een beter lot verdiend. Een voorzet van Peter Versantvoort kwam bij Aaron van Dooren die de bal ook had kunnen overlaten aan de vrijstaande Bas van Houtum. Maar hij nam de bal aan, draaide zich vrij en via de keeper werd het slechts een hoekschop die niets opleverde.

In de tweede helft was het veldspel van DVG beter verzorgd, wat ook mogelijkheden en kansen opleverde. Sander van de Ven zag een bekeken lobje door de doelman tot corner verwerkt. In de 75e minuut was Bas van Houtum het dichtst bij de openingstreffer. Een voorzet hoefde maar aangeraakt te worden, maar dit gebeurde helaas niet. Naarmate het steeds donkerder werd bleef DVG jagen op de overwinning. Een handsbal-situatie in het strafschopgebied van Wodan kon door de scheidsrechter niet waargenomen worden. In de daaropvolgende situatie kwam Van de Ven niet uit met zijn stappen en kon hij de bal slechts zachtjes inschieten. De keeper was wederom de situatie meester. In de 82e minuut was het Van Houtum die zijn inzet via de keeper tot hoekschop verwerkt zag worden. Het bleef uiteindelijk 0-0, maar een spannende wedstrijd was het wel. Man of the Match was Rik van Ruremonde.

Door een 2-1 overwinning is DVG 2 weer een ronde verder in het bekertoernooi. Thuis werd FC Uden 2 verslagen. Man of the Match was Pim Verboom.

De DVG dames speelden een doelpuntrijke wedstrijd, thuis tegen WEC. Het werd uiteindelijk 5-7. Na een 0-4 achterstand werd het nog 3-4 maar WEC bleef aan de goede kant van de score. Woman of the Match was Sem van Roozendaal.

Foto’s: Toon van Ruremonde en Gerard Schalkx