Logo mooiboxtel.nl
  | Fotonummer: 469cfd
Foto: HCB '92
Sport

Wedstrijdverslagen HCB'92 DS2 / DS1 / A1

Dames 2 verliest laatste wedstrijd van het zaalseizoen

Op zondag 18 maart 2018 stond de wedstrijd tussen HCB'92 dames 2 tegen Groesbeeks Glorie uit Groesbeek op het programma. De HCB-dames wilden het goede spel van vorige week meenemen naar deze wedstrijd om het zaalseizoen glorieus af te ronden. Hiervoor moesten ze de nummer drie uit de ranglijst verslaan. 

Alle goede voornemens ten spijt, want het waren de dames uit Groesbeek die vliegensvlug op een ruime voorsprong kwamen. In de eerste minuten kreeg de defensie van HCB'92 geen grip op het aanvallende spel van Groesbeeks Glorie. In dit team zaten enkele dames die gezegend waren met een prima afstandsschot. In een mum van tijd keek HCB'92 tegen een achterstand van vijf doelpunten aan. Deze reeks van doelpunten werd onderbroken door Hèlen Berkelmans. Zij wist haar directe tegenstander in de linkerhoek te passeren en met een doelpunt af te sluiten. Na een tegenpunt kwam de stand van 1-6 op het scorebord. Dames 2 van HCB'92 begon steeds beter in de wedstrijd te komen. De snelle aanvallen van Groesbeeks Glorie kwamen minder uit de verf en aanvallend werden er kansen gecreëerd. Dit resulteerde in een doelpunt van Bruni van den Biggelaar na een gegeven vrije worp. Vervolgens wist Hèlen Berkelmans zich vrij te spelen, waarna de Groeksbeekse verdediging aan de noodrem moest trekken. Door scheidsrechter Gina Smulders werd een strafworp gegeven. Deze buitenkans liet Daniëlle Troeijen niet onbenut, waarmee de stand op 3-6 kwam. De linkerhoek wist voor de dames uit Groesbeek iets terug te doen, waarna het weer de beurt was aan HCB'92. Door Marianne Stoesser werd een uitstekende sper gezet, waardoor Hèlen Berkelmans er omheen kon en wist te scoren. Vervolgens werd de zogenoemde 'joker-wissel' ingezet, waaruit Gitte Vanhout zorgde voor het laatste HCB-doelpunt uit de eerste helft. Het slotakkoord was voor Groesbeeks Glorie, doordat wederom met een afstandsschot werd gescoord. Hiermee kwam de ruststand op 5-8. 

In de rust werd geconcludeerd dat de verdediging aan de Boxtelse kant vele malen beter kon. In het tweede gedeelte van de eerste helft zat hier verbetering in, maar er moest meer als een blok worden geschoven en worden uitgestapt richting de afstandsschutters. In de aanval werd afgesproken dat er veelvuldig moest worden gelopen door de cirkel(s) en hoekspeelsters, uit de eerste helft bleek namelijk dat er dan gaten in de verdediging ontstonden. 

Helaas voor de Boxtelse dames begon de tweede helft bijna identiek als de eerste helft. De dames uit Groesbeek hadden kennelijk in de rust afgesproken om meer op de break-out te spelen en om zo uit te lopen op de dames uit Boxtel. Met snelle aanvallen en scherp schietende hoekspeelsters wisten de bezoekers uit te lopen tot 5-11. Voor HCB'92 deed wederom Hèlen Berkelmans iets terug. Ze was alert na een terugkomende bal vanuit het doelgebied en ze wist zodoende in de rebound te scoren. Na een tegendoelpunt wist Liza van Rooij vanuit de 'muur' te scoren. Dit was een mooie 9-meter variatie. De thuisploeg wist in de tweede helft met enige regelmaat het net te vinden, maar de dames uit Groesbeek waren effectiever in de afronding en voornamelijk vanaf afstand. Met wederom twee schoten breidden de bezoekers hun voorsprong uit: 7-14. Vervolgens scoorde Bruni van den Biggelaar met een mooi afstandsschot vanaf de middenopbouwpositie. Na een tegendoelpunt uit een break-out wist Daniëlle Troeijen wederom een strafworp te benutten. Ondanks dat er ontzettend hard werd gewerkt in de verdediging en ook de aanval steeds beter ging lopen, kon dit niet verhinderen dat de Groesbeekse dames tot doelpunten kwamen. In korte tijd werd de wedstrijd definitief beslist met vier doelpunten achter elkaar. Hiermee kwam de stand van 9-19 op het scorebord. De HCB-dames Liza van Rooij en Bruni van den Biggelaar wisten deze reeks een halt toe te roepen. Door twee aanvallen, waarbij er tweemaal een sleutelrol was weggelegd voor Ellen Persoons, wisten deze dames te scoren. Na een tegendoelpunt vanuit de linkerhoek wist Liza van Rooij wederom met een doelpunt af te ronden vanaf de cirkel. Ze werd omringd door verdedigers, maar op wilskracht wist ze goed door te gaan en te scoren. Met een laatste doelpunt vanuit de rechterhoek van Groesbeeks Glorie kwam er een eindstand van 12-21 op het scorebord. 

Helaas wist dames 2 van HCB'92 deze laatste wedstrijd van het zaalseizoen niet te winnen. Het team kan terugkijken op een seizoen waarbij er duidelijk een stijgende lijn zichtbaar was. Gedurende het seizoen raakten de speelsters steeds beter op elkaar ingespeeld en dit was terug te zien op het veld met als hoogtepunt de overwinning van vorige week. 


HCB’92 DS1 - Blauw-Wit DS2  
De laatste wedstrijd van het zaalseizoen mochten de Boxtelse dames weer lekker vroeg van start in de Braken.  

Ondanks de vroegte waren de trouwe supporters aanwezig en begonnen ze met goede moed aan de wedstrijd. Miranda van Engelshoven opende de stand voor Boxtel. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Zo ontstond er een mooi tweetje tussen Annemarie Sens en Nonja van de Langeberg. De snelheid zat er bij de thuisploeg nog niet zo heel goed in, hierdoor was er balverlies en waren ze bij sommige acties te laat. Het ging vrijwel gelijk op. Zo nu en dan werd er wat opgezet om de tegenstanders op het verkeerde been te zetten. Hierdoor kon Bettine de Kok een mooi doelpunt maken vanuit de hoek. Invaller Anouk Foolen liet zich goed zien en scoorde een mooi doelpunt van afstand. Hierdoor kwam de tussenstand op 7-6 in het voordeel voor HCB’92. In de rust kregen de Boxtelse dames wat tips en tricks van hun coaches. Met meer felheid en agressiviteit spelen waren de belangrijkste punten. Blauw Wit ging meer op snelheid spelen waardoor ze een voorsprong creëerde.  HCB’92 kon het niet bijbenen. Samen probeerde de thuisploeg nog het een en ander op te zetten maar de schoten konden ze niet verzilveren. Annemarie Sens kon nog een mooie actie maken aan de rechterkant wat de stand weer iets dichter bij elkaar bracht. Mandy van Abeelen gooide een strakke bal naar de goed weggestarte Janneke Eijkemans die dit keurig afrondde. Er waren maar enkele goals gevallen in de tweede helft voor HCB’92, helaas niet voldoende om de punten in Boxtel te houden. Eindstand 9-15 in het voordeel van Blauw Wit.  


 A1 HCB'92 begon vol goede moed aan de wedstrijd tegen Internos

Zondag 18 maart speelde de A1 van HCB'92. De verdediging van HCB'92 stond goed, waardoor Internos in de eerste paar minuten niet wist te scoren. Het eerste doelpunt was voor HCB'92, door een break-out van Anouk Foolen. Ook Liza van Rooij en Tess Berkien wisten mooi vrij te komen en Lieke van Rooij benutte een penalty. In de laatste minuten van de eerste helft verzwakte de verdediging van HCB'92 waardoor de dames van Internos meerdere keren wisten te scoren. De ruststand was 8-10 in het voordeel van Internos. 

In de tweede helft begonnen de dames van HCB'92 sterk in de verdediging. Internos wist niet meer zoveel te scoren maar ook de Boxtelse dames hadden moeite om het doel te vinden. Door een paar mooie snelle aanvallen van Anouk Foolen, Liza van Rooij en Lieke van Rooij wisten ze nog een paar doelpunten te maken. Ook Gitte Vanhout scoorde mooi vanuit hoek. Ondanks de mooie aanvallen van HCB'92, werd er in de verdediging niet goed aangesloten waardoor Internos kansen kreeg en deze ook benutte. De eindstand was 15-17. 
Ondanks de verloren wedstrijd speelden de dames van HCB'92 door goed samenspel een mooie wedstrijd.
 Teksten geschreven door leden van HCB'92


Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>