Afbeelding

Bezorgde burgers bieden petitie tegen parkeerplannen centrum aan

Algemeen

Boxtel - Voorafgaand aan de raadsvergadering bood centrumbewoner Joop Gokke dinsdagavond onder grote belangstelling en luid applaus burgemeester Mark Buijs een petitie aan tegen de voorgenomen parkeerplannen in het centrum. Deze is ondertekend door honderden centrumbewoners en ondernemers. “Luister naar de burgers zoals het in een democratie hoort”, lichtte Gokke de vele handtekeningen toe.

De partijen vergaderden dinsdag ruim 2,5 uur alleen over de parkeerplannen. Wethouder Van Wanrooij gaf aan dat er inmiddels al 150 zienswijzen zijn ingediend waarvan hij verwacht dat een derde niet ontvankelijk is. Deze indieners krijgen een brief en opnieuw twee weken de tijd om hun zienswijzen aan te passen. In juni zullen alle zienswijzen beantwoord worden door het college.
De coalitiepartijen bleven achter wethouder Van Wanrooij staan maar vroegen wel om zorgvuldig om te gaan met de ingediende zienswijzen en eerst te onderzoeken of gefaseerde invoering van de plannen mogelijk is. Dit ging de oppositiepartijen BALANS en CDA niet ver genoeg. BALANS diende een motie in om de plannen grotendeels in de ijskast te zetten en het CDA riep juist op om met burgers eerst in gesprek te gaan, recente onderzoeksresultaten te gebruiken en invoering van het vergunningstelsel voorlopig uit te stellen. Deze beide moties werden verworpen.
De coalitiepartijen waren allen van mening dat de zorgen van burgers wel gehoord moeten worden, maar dat het nu ook tijd is om door te pakken. Van de Vries van de VVD zette nog vraagtekens bij het aantal volgers van de Facebookpagina ‘Parkeervergunningen Boxtel Centrum Nee’. Volgens haar worden leden ook door vrienden aangemeld of gewoon lid uit interesse en zijn de ruim 1500 leden dus niet per definitie allemaal tegenstanders van de parkeerplannen. De zes partijen konden zich uiteindelijk vinden in de toezegging van de wethouder om de voorbereiding door te zetten, onderzoek te doen naar gefaseerde invoering van de plannen, de zienswijzen nauwkeurig te behandelen en vervolgens terugkoppeling te geven aan de gemeenteraad alvorens definitieve invoering te starten. De gezamenlijke motie van SP, Combinatie95, D66, VVD, INbox en PvdA/GL werd hierop aangenomen.

Uit de krant