Logo mooiboxtel.nl
Sport

Start oefenseizoen voor Het Eerste van JRC Ducks

  | Fotonummer: a92abf
Foto: Mark van der Pol

Zondag 11 maart was het dan eindelijk zover: de langverwachte start van het oefenseizoen voor Het Eerste van JRC Ducks. Onder coach Rik de Rooij zou de formatie uit Boxtel aantreden tegen oude bekende Roef! uit Moergestel. Startend werper Yannick Brechenmacher leek wat roestig te beginnen aan de wedstrijd en incasseerde in de eerste inning twee punten op een honkslag, twee keer vier wijd en vier fouten.

In de tweede inning herpakte hij zich en wist hij Roef! in bedwang te houden. De Boxtelaren beseften dat zij aan de slag moesten en in de tweede inning sloegen zij dan ook hard toe: er werden vier punten binnen geslagen mede dankzij honkslagen van Bram van der Horst, Niels van der Heijden en Brechenmacher.

Aflossend werper Jeroen van Nes deed zijn werk en zette de slagploeg uit Moergestel moeiteloos opzij, waarna Ducks weer aan het werk kon. Mede dankzij een driehonkslag van Thor van den Dool werd de voorsprong uitgebreid naar 6-2.

Aan de offensieve kant bleef het stil voor de mannen uit Moergestel waar Ducks overtuigend liet zien wat hun bedoeling was. Op honkslagen van Max Denteneer, Remco van Nistelrooij, Jan van der Wielen, Youri van Dulken, Wijnand Schriemer en Van den Dool scoorden zij maar liefst acht punten, wat de tussenstand naar 14-2 bracht.

Schriemer, de aflossende werper voor Van Nes kwam nog even in de problemen gedurende twee innings maar hield de marge binnen de perken. Roef! kon de stand terug dringen naar 14-8.

De formatie uit Boxtel liet nog van zich horen door nogmaals de voorsprong uit te breiden naar 21-8 op honkslagen van Schriemer, Van der Heijden, Denteneer, Van den Dool, Van der Wielen en Van Dulken.

Denteneer gooide de wedstrijd op slot door een no-hit inning te pitchen en de eindstand van 21-8 was een feit. Al met al een goed gespeelde wedstrijd, met hier en daar nog wat aandachtspunten om aan te werken gedurende het oefenseizoen. 

Volgende week (18-03-2018) treed Ducks aan tegen Stags in  een uitwedstrijd die ingepland staat om 14.30 uur te Etten-Leur.

Tekst: Helma van Geel

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>