Vlnr: oud-voorzitter Willy van Zuijlen, Koen de Kort, Diny Stolvoort (De Generatietuin), Rianne Koppen, Jarno de Jong (beiden JAS Liempde).
Vlnr: oud-voorzitter Willy van Zuijlen, Koen de Kort, Diny Stolvoort (De Generatietuin), Rianne Koppen, Jarno de Jong (beiden JAS Liempde). Foto: Tourspel Liempde

Goede doelen Tourspel Liempde 2017 bekend

Algemeen

Liempde - Stichting Woudbloem Liempde, organisator van het Tourspel Liempde 2017, heeft de goede doelen die dit jaar met het spel worden gesteund, bekend gemaakt. Dat zijn de Jeugdvakantieweek Liempde en stichting Papa Giovanni 23 in Liempde.

Het Tourspel Liempde wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. In dit spannende spel rondom de Tour de France kunnen deelnemers punten verzamelen met een door henzelf samengestelde wielerploeg. Er zijn met dit spel geldprijzen te winnen, maar met de deelname worden Liempdse goede doelen in het bijzonder gesteund.

Voorzitter Mark van der Laan geeft aan meteen overtuigd te zijn door stichting Papa Giovanni 23: “Van Papa Giovanni kregen wij een foldertje onder ogen en het sprak ons aan, dus hebben wij een afspraak gemaakt. Echter, wat wij daar aantroffen was zo hartverwarmend dat de keuze snel gemaakt was.”

Onder leiding van Diaken Pierpaolo vangt hij met zijn gezin, met twee jonge kinderen, belangeloos en permanent tot maximaal 11 mensen op in huis, aan de Oude Rijksweg in Liempde. Zij bieden een warm thuis en een veilige basis aan deze mensen om hun leven weer op orde te krijgen na een vervelende periode. Met de bijdrage van het Tourspel Liempde hoopt Paolo een grote open haard in de gezamenlijke woonkamer te realiseren.

De Jeugdvakantieweek is in Liempde inmiddels een begrip. Ieder jaar vermaken bijna 300 basisschoolkinderen zich in de laatste week van de zomervakantie met de creatie van hun eigen timmerdorp. ”Onze eigen kinderen gaan, of gingen, ook altijd met heel veel plezier naar het timmerfestijn”, aldus de voorzitter. “Het bestuur had daarom weinig moeite om het eens te worden over dit doel.”

De inschrijfavonden voor het Tourspel Liempde zijn op 29 en 30 juni aanstaande in café De Durpsherberg in Liempde. De prijsuitreiking zal op zondag 23 juli op dezelfde locatie plaatsvinden. De Tour de France begint op 1 juli in Düsseldorf en zal op 23 juli traditioneel eindigen op de Champs-Élysées in Parijs.

Voor meer informatie zie: www.tourspelliempde.nl.

Uit de krant