Het echtpaar Hoogers met zittend Riet (rechts), naast haar Harry en links burgemeester Buijs. Staand dochters Léonne (in het roze) en Cécile.
Het echtpaar Hoogers met zittend Riet (rechts), naast haar Harry en links burgemeester Buijs. Staand dochters Léonne (in het roze) en Cécile.

Riet (85) en Harry (86) Hoogers vieren diamanten huwelijk

Algemeen

Boxtel - Riet (85) en Harry (86) Hoogers vieren deze week hun diamanten huwelijk. Het tweetal leerde elkaar kennen op de detailhandelsschool in Limburg. Hij een slagerszoon, zij een kruideniers-/schildersdochter. Op 5 november 1957, Pat Boone stond nog bovenaan de hitlijsten, trouwde het echtpaar voor de wet. Een paar dagen later, op 12 november, trouwen ze voor de kerk.

De sleutel tot het al 60 jaar durende huwelijk is volgens Harry dat je altijd moet geven en nemen. Én een spelletje spelen tussen de maaltijd en het toetje, zo geeft hij aan. Want Riet en Harry houden wel van een potje Rummikub of Triominos. “En om 17.30 uur gaat de televisie aan op Limburg 1”, zegt Riet.

Want Limburg, Beek om precies te zijn, daar komen Harry en Riet vandaan. Het echtpaar nam er de slagerij van Harry’s vader over. Beiden kwamen ze uit ondernemende gezinnen en die ondernemersdrift leidde ook tot hun ontmoeting op school en uiteindelijk hun huwelijk.

Ondanks dat het echtpaar op 5 november trouwde, betekende dat nog niet dat ze meteen gingen samenwonen. De tijden waren toen nog anders. Harry legt lachend uit dat het het weekend tussen hun ambtelijke en kerkelijke huwelijk kermis was in Geleen, nabij Beek. “Maar ik moest haar om elf uur naar huis brengen!”

Harry en Riet kregen in Beek twee dochters: Léonne en Cécile. Begin jaren 70 verhuisde het echtpaar naar Boxtel, waar Harry een goede baan kreeg aangeboden bij wat nu VION is. Hij kon daar vleeskeuringen uit gaan voeren. Omdat hem al duidelijk was dat zijn dochters de zaak niet zouden overnemen werd die verkocht en koos het echtpaar voor onze gemeente. “En daar hebben we nooit spijt van gehad”, geven ze beiden aan.

Ruim dertig jaar woonde het echtpaar aan de Rozengaard, totdat de Croon werd opgeleverd. Daar geniet het echtpaar nu alweer ruim zeven jaar van hun oude dag. Inmiddels hebben Riet en Harry ook zes kleinkinderen, waarvan de oudste inmiddels 28 jaar is. Het diamanten huwelijk hebben ze met het nageslacht al in september gevierd met enkele dagjes uit. Maar met de fruitmand die burgemeester Mark Buijs tijdens zijn felicitatiebezoekje meebrengt zijn ze toch heel blij.

Uit de krant