Afbeelding
Foto: Sander van Kasteren

Dino doet mee met carnaval

Algemeen

Boxtel - De Styracosaurus albertensis, beter bekend als de Boxtelse rotonde-dino, is al helemaal in feeststemming. Donderdagavond werd het beestje op het kruispunt Vicaris van Alphenlaan/Schijndelseweg in een heus carnavalspèkske gehesen. Door wie? Dat blijft de vraag...

Onder toeziend oog van de carnavalspoppen die sinds een paar jaar op Duinendaal over de schutting kijken richting rotonde, sloop een groepje enthousiaste initiatiefnemers met een keukentrap en een tas vol feestmutsen donderdagavond naar de dino. Terwijl toeterende automobilisten hen aanmoedigden knoopten zij in het donker snel en vakkundig zes prachtige mutsen om de kraagstekels en een grote sjaal om de nek van het imposante dinobeeld. “Hopelijk is het nu wel hufterproof”, memoreert een van de ‘medeplichtigen’ aan de mutsen die zij rond Kerstmis op de dino plaatsten, maar die helaas al snel verdwenen. “Maar ja, als mensen iets echt willen slopen, doen ze dat toch wel.” Het is te hopen dat de met zorg en zichtbaar met liefde gemaakte mutsen de stekelige dinosaurus dit keer wel mogen blijven sieren.

Deze verkleedpartij smaakt naar meer, zo vindt ook het groepje dat anoniem wenst te blijven. “Ja, wie weet”, lachen ze, “Pasen, Koningsdag, Sinterklaas, zo kunnen we nog wel even doorgaan!” DeMooiBoxtelKrant-reporter hoopt het van harte, want een dinosaurus met paashaasoren, dat moet, net als deze geweldige carnavalsoutfit, mooie plaatjes opleveren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant