Afbeelding
Foto: MX Karssemakers

Kay Karssemakers wint op het ONK 85cc in Borculo

Sport

Borculo - Bij de negende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen liet de 13-jarige Kay Karssemakers afgelopen weekend opnieuw zien dat hij steeds beter in vorm aan het komen is. De Boxtelse motorcrosser won met een eerste en tweede plaats in de manches het dagklassement. Daarnaast wist hij op het technische circuit zelfs het baanrecord te verbeteren.

‘s Ochtends in de tijdtraining kwam Kay niet goed in het ritme. Ook was het erg druk op de baan waardoor het lastig was een vrije ronde te vinden waarin hij een snelle tijd neer kon zetten. Desondanks zette hij toch een vierde tijd op de klok, waar hij echter verre van tevreden mee was.

Gemotiveerd stond de Youth Pro MX-rijder aan de start voor de eerste manche. Hij reageerde goed op het vallen van het starthek en dook op een derde plaats door de eerste bocht. Meteen nam hij de tweede plaats over en zocht het achterwiel van de leider. Echter lukte het Kay ook nu niet om meteen goed in het ritme te komen.
Halverwege de wedstrijd maakte de kopman een foutje waarvan Kay kon profiteren en hij nam de leiding in de wedstrijd over. Echter bleef zijn concurrent kort in het achterwiel en opnieuw werd de Boxtelse motorcrosser terugverwezen naar een tweede plaats. Hier was Kay duidelijk niet tevreden mee. In de slotfase van de wedstrijd vond hij duidelijk een beter ritme en zette hij alles op alles. Na een spannend slot nam de Alpinestars-rijder twee ronden voor de finish met een mooie inhaalactie de leiding terug over en won de manche.

Gebrand op nog een goed resultaat begon Kay op een tweede plaats aan de tweede manche. Echter kwam hij in de eerste ronde van de wedstrijd met zijn hand tegen een paaltje, wat hem één plaats kostte. Gelukkig herpakte de jonge Boxtelaar zich snel en nam één ronde later de tweede plaats terug over. Hij vond al snel een fijn ritme en ging met snelle rondetijden op jacht naar het achterwiel van de kopman. Met de snelste rondetijd in de wedstrijd kon Kay op de Vos Oss KTM machine de aansluiting met de kopman maken en er ontstond een enorm spannend gevecht om de winst in de tweede manche. Kay probeerde het aan alle kanten en zat er meerdere keren enorm dichtbij. Toen hij in de slotfase van de wedstrijd iets meer moeite had met een achterblijver die net voor hem reed, werd dit direct afgestraft en werd de achterstand te groot om nog een aanval in te kunnen zetten. Enigszins teleurgesteld kwam de Youth Pro MX-rijder op een tweede plaats over de finish.

Met een 1-2 in de manches won Kay het dagklassement in Borculo. Hij reed niet alleen de snelste rondetijd van de wedstrijd, maar wist ook het baanrecord te verbeteren. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen bezet Kay momenteel de tweede plaats. Hij heeft in Borculo een aantal puntjes goedgemaakt op de leider in het kampioenschap. Dit weekend staat de vierde selectiewedstrijd in het EK 85cc op het programma in Slowakije. Het weekend daarna gaat het ONK weer verder in Lelystad.

Uit de krant