Afbeelding
Foto: Nellie Timmermans

Column Nellie Timmermans; Agressieve reacties op feedback

Algemeen

Ben je wel eens jaloers op mensen die goed omgaan met kritiek? Stel iemand spreekt jou aan op een fout. Voel je het bloed naar je hoofd stijgen? Wil je iets ter verdediging zeggen? Word je boos? Of voel je je schuldig?

Zit je stiekempjes te zinnen op wraak? Ben je al aan het nadenken hoe je de ander terug kunt pakken? Of zit je alsmaar te denken wat je had móeten zeggen, ben je aan het nadenken hoe je je “eruit kunt lullen”? En weet je eigenlijk ook wel dat dit geen fraaie eigenschap van je is?

Dat is niet bepaald assertief. Je reageert soms agressief met soms wat subassertieve uitschieters. Niet iets om trots op te  zijn.

Sommige mensen kun je bijna niet tegenspreken. Alles wat ze beweren wordt met zo’n stelligheid gezegd, dat je van goeden huize moet komen om het tegengestelde te mogen beweren.

Ben jij ook zo iemand, die geen eigen twijfel kan toestaan?
Ach, in het verleden heb ik me er ook wel aan bezondigd. We hebben zo allemaal onze mankementen.

Baal je ervan, wil je gewoon wat redelijker en menselijker reageren? Het is te leren.

En weet je, de eerste stap geef ik al cadeau: accepteer jezelf mèt al je fouten. Daar begint alles mee.

Herken je je hierin? Misschien toch niet zo gek om eens naar de info-avond te gaan  op 12 of 14 februari om 19.30 uur. In april start de cursus assertiviteit maar ook op de informatieavond zullen dit soort zaken aan de orde komen.

Interpunctie
Smientdonk 2
5467 CA  Veghel
Privé  0413-310795 of 06-21.59.24.35.   
www.stief-gezin.nl

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant