Afbeelding
Foto: Sander van Kasteren

Eerste bewoners appartementencomplex Heem van Selis nemen sleutel in ontvangst

Algemeen

Boxtel - De eerste twee bewoners van het appartementencomplex dat Woonstichting JOOST bouwt in de nieuwe wijk Heem van Selis konden donderdag de sleutel in ontvangst nemen. De in totaal 24 bewoners van het complex zullen allemaal voor het eind van deze week hun appartement kunnen betrekken.

De eerste bewoners van het complex zijn de 28-jarige Jasper de Laat en de 71-jarige Mien van den Besselaar, allebei uit Boxtel. Na een speech van wethouder Wim van der Zanden, Jan van Peer van het gelijknamig bouwbedrijf en directeur-bestuurder Rob Dekker van JOOST was het donderdag dan eindelijk zo ver. De twee bewoners konden hun sleutel in ontvangst nemen en beiden hun eigen appartement betreden.

Die appartementen zijn met tussen de 60 en 70 meter vrij ruim bemeten en van alle hedendaagse gemakken voorzien. Ze hebben twee slaapkamers, een bodemwarmtepomp en zonnepanelen op het dak. En niet onbelangrijk in deze tijd: ze zijn volledig gasloos. Twintig van de appartementen vallen zelfs in de goedkoopste huurcategorie.

Gemêleerd
Volgens Dekker reageerde een heel groot aantal mensen op de 24 appartementen. De groep mensen die reageerde was bovendien erg gemêleerd: de leeftijdscategorieën van 20-30, 30-50 en 50-plus waren ongeveer gelijk verdeeld. Dat geeft volgens de directeur-bestuurder ook aan hoe groot de vraag is onder alle leeftijdsgroepen.

Van de 24 appartementen zijn er drie verloot onder huurders. Twee zijn gereserveerd voor ‘directe bemiddeling’, wat betekent dat ze naar mensen met urgentie gaan. De rest werd aangeboden via WoonService Regionaal.

Energievriendelijk
Onder de gelukkigen dus Mien van den Besselaar. Zij komt in de nieuwbouwwijk wonen omdat ze haar koophuis op de Beukums na 44 jaar verruilt voor wat kleiners en energievriendelijkers. “Mijn man zei altijd: ‘verkoopt oew huis als ik er niet meer ben’”, vertelt ze. Dat gebeurde enkele jaren terug en het appartementencomplex trok meteen Mien haar aandacht: “Ik heb er echt op zitten kijken!”

Mien wilde graag in haar zo geliefde Boxtel blijven. “Want ergens anders krijg ik ginnen aard“, verduidelijkt ze. Bovendien zocht ze een appartement met twee slaapkamers zodat haar vijf kleinkinderen kunnen blijven logeren.

Ook Jasper de Laat, uit de jongste leeftijdsgroep, is blij met zijn nieuwe appartement. Toch was een nieuwe huurwoning geen eerste keus: “Ik wilde eigenlijk een starterswoning kopen, maar de huizenprijzen renden eigenlijk harder bij me vandaan dan dat ik kon sparen.” Dus werd het een nieuwbouwhuurwoning.

Omdat hij al ruim 10 jaar ingeschreven stond, was hij een van de eerste gegadigden de woning te bekijken. Die is van alle gemakken voorzien en dus gasvrij. “Ik heb dus geen last van die hoge gasprijs op het moment”, lacht hij. En ook Van den Besselaar is daar blij mee. “Een echt toekomstbestendig huis”, aldus beiden.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant