Seniorenvervoer blijft de komende tijd 'gewoon' rijden, nadat de nodige coronamaatregelen zijn genomen. (Foto: Sander van Kasteren)
Seniorenvervoer blijft de komende tijd 'gewoon' rijden, nadat de nodige coronamaatregelen zijn genomen. (Foto: Sander van Kasteren) Foto: Sander van Kasteren

Seniorenvervoer Boxtel blijft rijden

Algemeen

Boxtel - ‘Wij blijven voor u rijden!!’ Met die slogan op haar website maakt Seniorenvervoer Boxtel duidelijk dat de vervoersservice ook tijdens de weken met coronamaatregelen senioren blijft vervoeren. Wel zijn er maatregelen getroffen om de ritten veilig en verantwoord uit te kunnen voeren.

Begin deze maand ging het seniorenvervoer in Boxtel van start. Maar dankzij de meest recente coronamaatregelen moeten nu alweer aanpassingen worden gedaan om de ritten te kunnen garanderen.

“Juist in deze tijd van donkere dagen en extra maatregelen door het toenemen van de besmettingen door corona, is het belangrijk dat Senioren van huis af kunnen”, motiveert teamleider Hans Mestrum de keuze om de vervoersservice voor 55-plussers te continueren. “Veel senioren gaan wekelijks naar de fysiotherapie, de handwerkclub, bridgen of de yoga. Sommigen gaan eten bij één van hun kinderen of gewoon op de koffie bij een vriend of vriendin. Dit zijn uitstapjes die noodzakelijk, nuttig of gewoon leuk zijn en het zou zonde zijn als die door de maatregelen niet meer mogelijk zijn”, vindt Mestrum.

Want met enkele maatregelen kunnen de ritten nog gewoon doorgaan. Zo zijn er diverse hygiënemaatregelen getroffen in de auto en zijn er protocollen geschreven voor de planners en chauffeurs. De planners werken zoveel mogelijk thuis maar de planning is gewoon op alle werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur op 06-12518715.

In de auto zijn voor zowel de chauffeur als de passagier hygiënespullen in een bakje beschikbaar, zoals gratis wegwerp-mondkapjes, handgel, vochtige doekjes en een afvalbakje dat meerdere malen per dag geleegd zal worden.

De chauffeur desinfecteert na elke rit de auto en binnen enkele dagen zal een doorzichtig spatscherm geplaatst worden tussen chauffeur en passagier. De passagier wordt gevraagd om voortaan achter in te stappen en tijdens de rit draagt zowel de chauffeur als de passagier een mondkapje.

Op de website is meer te lezen over het protocol voor de passagier via:https://www.seniorenvervoerboxtel.nl/wij-blijven-voor-u-rijden.

Uit de krant