De Staatsloterij keerde deze week 1 miljoen euro uit op een lot dat in Boxtel was verkocht.
De Staatsloterij keerde deze week 1 miljoen euro uit op een lot dat in Boxtel was verkocht. Foto: Eigen collectie

Sigarenmagazijn Voets verkoopt lot van één miljoen

Economie

De hoofdprijs van de Staatsloterij, één miljoen euro belastingvrij, viel vorige week zondag op een ‘Boxtels’ lot dat gekocht werd bij Sigarenmagazijn Voets.

Het gaat om een groepje dat al een poos via Sigarenmagazijn Voets meedoet aan de Staatsloterij. ,,Het zijn tien mensen, allemaal collega’s, die het lot met elkaar delen. Ze komen niet allemaal uit Boxtel, maar een aantal van hen wel.”

Verdelen

De organisatie van het landelijke kansspel, de Nederlandse Loterij, neemt contact op met de koper van het lot. Die moet het prijzengeld weer verdelen met de negen collega’s. De winnaars worden uitgenodigd op het kantoor van de loterij in Rijswijk. 

Dan wordt niet alleen het bedrag overgemaakt, maar ook ‘Eerste Hulp bij Geluk’ aangeboden: ,,Oftewel advies en begeleiding bij het winnen van een grote geldprijs”, aldus Tonny Dijkhuizen van de Nederlandse Loterij. De organisatie begon daar mee omdat een grote geldprijs best ingrijpend kan zijn.

Geen jackpot

De jackpot viel overigens niet tijdens de laatste trekking. Woensdag 10 april is de volgende. Dan maken deelnemers kans op 10,1 miljoen euro belastingvrij.

Uit de krant