De band Wh*t if!, met als tweede van rechts Pjotr Heijnen.
De band Wh*t if!, met als tweede van rechts Pjotr Heijnen. Foto: Frans Claassen Fotografie.

Band Wh*t !F presenteert zich op radio 3FM

Cultuur

De rockband Wh*t !F, met de Boxtelse gitarist Pjotr Heijnen, timmert aan de weg. De formatie was vorige week te horen op de landelijke radiozender 3FM. Donderdag werd hun nummer Turn On afgespeeld, onderdeel van de gelijknamige debuut-EP van de muziekformatie.

Het nummer was te horen tijdens de uitzending van de rubriek Debuut in een minuut in de late middagshow van Barend en Benner op 3FM. Dit moment staat volledig in het teken van het scouten en promoten van talent. Muziekbands kunnen per aanmelding deelnemen. Luisteraars krijgen eerst een minuut van het ingezonden liedje te horen. Daarvoor werd onder andere Wh*t !F vorige week dinsdag live gebeld door de dj’s in Hilversum. Zangeres Roos Woertman vertelde over de band en Turn On.
Gitarist Heijnen zag vervolgens de reacties binnenstromen via de 3FM-app. ,,In totaal hadden 1.700 mensen hun mening gedeeld”, vertelt de Boxtelaar enthousiast.
Na de kennismakingsronde mocht het publiek stemmen op hun favoriete song, die vervolgens volledig op 3FM zou klinken. Terwijl de band zich klaarmaakte voor een optreden in de Altstadt-Eindhoven werd Roos gebeld. Meestal is er een spannender verloop van de wedstrijd, weet gitarist Floyd Rose. ,,Maar er was een grote meerderheid die berichten over ons nummer instuurde!”
Turn On van Wh*t !F staat op streamingsdiensten Spotify en Apple Music. Tevens treden de muzikanten treden in mei op tijdens Boxtel On Stage en Church Open Air.

Uit de krant