Scouting Boxtel staat zaterdag stil bij het 20-jarig bestaan van de vereniging.
Scouting Boxtel staat zaterdag stil bij het 20-jarig bestaan van de vereniging. Foto: Scouting Boxtel

Reünie ter ere van 20 jaar Scouting Boxtel

Cultuur

Scouting Boxtel bestaat inmiddels twintig jaar en dat wordt op zaterdag 13 mei groots gevierd met een feestelijke dag voor alle leden, ouders, vrijwilligers en oud-vrijwilligers. De activiteiten vinden plaats in en rondom de blokhut aan de Molenwijkseweg. Ook de ouders van huidige leden zijn uitgenodigd voor een korte receptie en kunnen oude foto’s terugkijken. De dag wordt afgesloten met een reünie voor de huidige en oud-vrijwilligers.

De Scoutinggroep is in 2002 opgericht na een fusie van Scouting2000 en de Rosa van Limagroep. Twee jaar daarvoor was Scouting2000 ontstaan uit een fusie van de Sint Paulusgroep, Kardinaal Lavigeriegroep en de Pioniers ‘85. Het jubileum is dan ook een mooie gelegenheid om stil te staan bij de rijke geschiedenis van de groep en herinneringen op te halen.

Activiteiten

Overdag wordt er een programma georganiseerd voor alle leden van Scouting Boxtel. Er zullen tal van leuke activiteiten plaatsvinden voor jong en oud. Later zijn ook de ouders van huidige leden uitgenodigd voor een korte receptie. Tijdens deze bijeenkomst kunnen zij oude foto’s bekijken en herinneringen ophalen met andere ouders en vrijwilligers. Daarnaast is er de mogelijkheid om de blokhut en het terrein te verkennen en te genieten van een hapje en een drankje.
Verhalen en herinneringen

In de avond wordt het jubileum feestelijk gevierd met een reünie waarbij naast de huidige vrijwilligers, ook alle oud-vrijwilligers van harte welkom zijn. Het belooft een gezellige avond te worden vol met verhalen en herinneringen. De reünie is een mooie gelegenheid voor oud-vrijwilligers om elkaar na jaren weer te zien en bij te praten. Tijdens de avond zal er ook aandacht worden besteed aan de geschiedenis van de groep en de ontwikkelingen die de groep heeft doorgemaakt in de afgelopen twintig jaar.

Samen vieren

Scouting Boxtel kijkt uit naar deze bijzondere dag en reünie en hoopt samen met alle leden, ouders, vrijwilligers en oud-vrijwilligers het twintigjarig bestaan van de groep op een mooie manier te vieren.

Uit de krant