Het graf van Luuk Arts, veel spullen zijn gestolen. Tot verdriet van zijn moeder.
Het graf van Luuk Arts, veel spullen zijn gestolen. Tot verdriet van zijn moeder. Foto: eigen collectie.

Spullen gestolen van begraafplaats Munsel

Algemeen

Connie van Geffen heeft er slecht van geslapen. Het bronzen beeld bij het graf van haar tien jaar geleden overleden man Frank op begraafplaats Munsel, is gestolen. Ook zijn er spullen geroofd bij het zoontje van Masha Arts dat 20 jaar geleden op 1-jarige leeftijd stierf (zie foto hiernaast).

,,Het bronzen beeldje was een boompje”, vertelt de oud-Boxtelse Connie, inmiddels al vele jaren woonachtig in Haaren. ,,Mijn man heeft altijd voor een kweker gewerkt. Bovendien heeft hij in Boxtel menig tuin aangelegd na werktijd. Het was zijn grote hobby. Veel mensen kennen hem daar van.”

Dinsdag was ook nog de sterfdag van Frank. De grafschennis werd die dag ontdekt door Connie toen zij haar overleden man kwam herdenken. Het boompje stond er zondagmiddag nog. Dinsdag tussen twee uur en half drie ‘s middags ontdekte Connie dat het weg was.
Het bronzen werk zomaar even verplaatsen, gaat niet: het zat met bouten vastgeschroefd. De aanschaf van het beeld had niet alleen een emotionele waarde, benadrukt Connie.

Masha Arts haar zoontje Luuk overleed twintig jaar geleden op 1-jarige leeftijd. De afgelopen decennia heeft de familie, maar ook vrienden en kennissen telkens tijdens uitjes en vakanties allerlei souvenirs en spullen gekocht. Dinsdag werd ontdekt dat alles was verdwenen. ,,Kom je vaak op de begraafplaats en vind je daar souvenirs die afkomstig zouden kunnen zijn van het grafje van onze zoon, zou je ze dan alsjeblieft terug willen zetten. Iemand vond het nodig om bijna alle spullen er af te halen, we weten niet of het is weggegooid of meegenomen. Wat ik wel weet is dat we heel erg verdrietig zijn”, plaatste Masha op sociale media.

Burgemeester Van Meygaarden reageerde via Facebook woest op de diefstallen: ,,Stelen van een graf, weerzinwekkend en onacceptabel! Je blijft met je handen af van andermans spullen, maar zeker op een plek als deze met spullen die vooral emotionele waarde hebben. Dit hakt er echt in bij nabestaanden. Triest, heel triest! Ik hoop oprecht dat getroffenen aangifte doen, alleen dan kunnen politie en justitie de dader opsporen en straffen. En ik zou een oproep willen doen aan de daders om de spullen terug te brengen: dit gaat om meer dan materiële waarde.”
Van Meygaarden en de nabestaanden roepen getuigen op zich te melden bij de politie. Dat kan via 0900-88 44 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-70 00.

Het bronzen boompje was ter herinnering aan Frank van Geffen.

Uit de krant