Boekenweek: Gouden tijden, zwarte bladzijden

Algemeen
‘Grenzeloos hartelijk’ is de Boxtelse slogan, die je verwelkomt als je de gemeente binnen komt rijden. Verbindt dit met het Boekenweek thema van dit jaar ‘Gouden tijden, zwarte bladzijden’ en je hebt een goede voedingsbodem voor een unieke tentoonstelling en lezing in de bibliotheek in Boxtel.

Bibliotheek de Meierij stelt in samenwerking met de vrouwenafdeling van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap uit Den Bosch vijftig exemplaren van de heilige Koran tentoon. Europese, Afrikaanse en Aziatische vertalingen, met boeken die gaan over verschillende onderwerpen, uitgaande van de visie van de heilige Koran. Gekalligrafeerde teksten uit de Koran, Koranteksten met de Nederlandse vertaling en teksten over actuele onderwerpen zoals jihad, de positie van de vrouw, rationaliteit en geloof evenals gebedskleedjes, versierde hoofddoekjes, hoedjes en andere decoratieve voorwerpen, bieden je inzicht in dat, waar volgens deze vrouwen de Islam voor staat. Zoals vele vrouwenorganisaties in Brabant werkt de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap vanuit de visie, dat vrouwen een gelijkwaardige rol dienen te spelen bij de opbouw van de Gemeenschap en de verbetering van de samenleving.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken van 5 t/m 24 maart in de bibliotheek in Boxtel tijdens openingsuren.

Tijdens de Boekenweek is het extra interessant om lid te worden van de bibliotheek. Voor minder dan de aanschafprijs van 2 à 3 boeken hebben nieuwe leden een heel jaar lang een wereld van informatie aan hun voeten. Bovendien ontvangen ze tussen 16 en 24 maart een Boekenbon ter waarde van € 5 én een voucher, waarmee ze het Boekenweekgeschenk van Kees van Kooten op kunnen halen in de boekwinkel. Met het Boekenweekgeschenk kunnen ze ook nog gratis reizen met de trein op zondag 24 maart. Driedubbel voordeel dus.

Uit de krant