Afbeelding

Wekelijkse column: Een verandering voorstellen

Algemeen
Soms wil je gewoon eens een verandering voorstellen. Je vindt bepaalde vanzelfsprekendheden zo langzamerhand niet meer zo gewoon, je wilt dat iemand die met je meerijdt benzine vergoedt of je wilt niet meer dat iedereen automatisch verwacht dat jij bepaalde voorbereidingen treft voor een uitje of geld inzamelt voor een gezamenlijk cadeau. Het zijn vaak dezelfde mensen die dit doen, maar dit hoeft niet altijd zo te blijven.

Hoe kaart je de gewenste verandering aan? Hoe vergroot je de kans dat hieraan wordt voldaan? Mensen zeggen vaak: ik vind het niet lastig om het voor een ander te vragen, maar als ik het voor mezelf moet vragen, vind ik het vervelend. Dat kan te maken hebben met een gebrek aan eigenwaarde, maar ook met de moeilijkheid van ‘partij’ zijn. Je hebt dan eigen belangen.

Bereid je voor: zorg dat er aandacht komt voor het ‘probleem’. Leidt het probleem in door samen te vatten hoe het tot dusver is gegaan. Geef evt. aan waar jij last van hebt, maar wel in neutrale termen. Zorg dat er geen beschuldigende woorden in zitten. Spreek voor jezelf: “ik zou graag willen dat…..” i.p.v. “jij gaat er automatisch vanuit dat ….”Geef aan wat jij wil veranderen en vraag wat de ander ervan vindt. Luister goed, vat samen wat de ander zegt.

Er zijn grofweg drie soorten reacties en drie soorten ‘oplossingen’
- de ander houdt de boot af: meer uitleg geven
- de ander zegt het nut wel te begrijpen, maar beklaagt zich ergens anders over: begrip tonen en onderzoeken wat de ander dwars zit
- de ander is bereid mee te denken: dat is het gemakkelijkst, dan kun je afspraken gaan maken.

Als de ouder de boot afhoudt is er misschien sprake van angst, die haal je weg door uitleg. Als de ander zich beklaagt is het belangrijk dat je goed luistert naar wat die ander dwars zit. Vraag door, vat samen wat hij zegt. Neem de klacht serieus.

Uit de krant