Afbeelding

BeachBreak mag tot middernacht muziek draaien

Algemeen
BOXTEL – Al enkele weken het onderwerp van veel gesprekken, het tweedaagse beachvolleybalevenement op de Markt met een dancefeest op zaterdagavond. Tot voor kort stond het evenement op losse schroeven omdat enkele omwonenden bezwaren hadden tegen het dancefeest op zaterdagavond.

Na bemiddeling tussen bezwaarmakers en de burgemeester waren zij akkoord dat er tot 23.00 uur muziek gedraaid werd, maar dit was voor de organisatie onacceptabel. De Boxtelse gemeenteraad mengde zich in de zaak en vroeg de burgemeester om opnieuw met de bezwaarmakers om de tafel te gaan zitten en te bewerkstelligen dat het dancefeest tot middernacht door mag gaan.

Na overleg tussen burgemeester Van Brummen en de bezwaarmakers is donderdagmiddag bekend geworden dat het dancefeest op zaterdagavond tot 0.00 mag doorgaan. Hiermee is het vijftienjarige beachvoleybalevenement gered. “De organisatie van de Rabo Beachbreak kan haar oorspronkelijke aanvraag voor een evenementenvergunning handhaven”, aldus een schrijven van de gemeente Boxtel. “Ook zal het evenementenbeleid van de Markt tegen het licht worden gehouden om te kijken of het aangepast moet worden.”

Uit de krant