Logo mooiboxtel.nl
 • Alles
 • (31)
  Theater
 • (4)
  Muziek
 • (307)
  Evenement
 • (2)
  Lezingen
 • (116)
  Bijeenkomst
 • (22)
  Overig
 • (15)
  Cursus-Workshop

Buurtplantdag in Oost

zaterdag 17 november 10:00 uur

Foto: Mark van der Pol

Zaterdag 17 november is buurtplantdag in Boxtel-Oost. Op negen plaatsen gaan inwoners fruitbomen en planten in de grond zetten. Het gaat om gemeentegrond – grasveld of plantsoen.

De buurtplantdag, een jaarlijkse actie van Eetbaar Boxtel, is dit keer onderdeel van het Oost project voor biodiversiteit. Het eerste deel is net afgerond: 8.000 bloembollen zijn geplant door een vijftiental instellingen zoals scholen en Gemeenschapshuis De Rots. Het tweede deel gaat om 60 biologisch opgekweekte fruitplanten.

Het idee van het project kwam van Landschap Natuur en Milieu Haaren en Het Groene Woud. De biodiversiteit flink is achteruitgegaan – insecten, bijen, vogels en vlinders vinden het steeds moeilijker om voedsel te vinden. "In de laatste 28 jaar is 75% van de insecten verdwenen", aldus de organisatoren. Daarom worden de planten gratis aangeboden door Het Groene Woud, de gemeente Boxtel en Wijkorgaan-Oost. Ook de werkgroepen Transitie Boxtel en Eetbaar Boxtel, die het project coördineren, geven een bijdrage.

De plekken worden door de gemeente goedgekeurd, met als voorwaarde dat de deelnemers voor het onderhoud zorgen. De bloeiende struiken zijn goed voor insecten. En uiteraard is het fruit lekker om te eten, zowel voor mensen als voor vogels! De keuze was vrij: een eigen combinatie van onder andere laagstam appel- of perenbomen, frambozen, Japanse wijnbes, rode en zwarte bessen.

Op zaterdag 17 november gaan de deelnemers hun planten overnemen van de kweker, om 10.00 uur bij De Kleine Aarde.


deel deze activiteit

Locatie

De Kleine Aarde
Boxtel
Het Klaverblad 13
5283tv


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>