Logo mooiboxtel.nl
 • Alles
 • (14)
  Theater
 • (6)
  Muziek
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (380)
  Evenement
 • (1)
  Lezingen
 • (48)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Overig
 • (22)
  Cursus-Workshop

Expositie Essche Mieke Tak in JBZ

maandag 21 mei 8:00 t/m vrijdag 14 september 16:30 uur

Foto: Mieke Tak

Tentoonstelling LANDSCHAP

In het JBZ locatie Boxtel is vanaf 21 mei tot half september 2018 de expositie LANDSCHAP? van Mieke Tak uit Esch te zien. Het gaat om voornamelijk schilderijen in verschillende formaten die allemaal onder het thema landschap vallen. Maar natuurlijk zit niet voor niets het vraagteken in de titel: zijn het wel landschappen? Er is veel herkenbaar door kleur en compositie, maar soms wordt de toeschouwer ook op de proef gesteld. Sommige werken suggereren een nieuwe invulling of nodigen uit tot andere associaties.

Mieke Tak schildert sinds 2009 en is vorig jaar afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk.

De werken zijn te zien in de wachtruimtes en de gangen van de polikliniek JBZ Boxtel op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur.

Landschap?

Zoals zoveel schilders haal ook ik mijn inspiratie uit de natuur. Er zijn zoveel mooie dingen, die haast geschilderd moeten worden. Om toch een eigen draai aan mijn werk te geven ga ik vaak op zoek naar vereenvoudiging of abstractie. Zo kan hetzelfde landschap tot zeer verschillende werken leiden. Het is bijna meditatief om iets "letterlijk'' na te schilderen, maar ook het onderzoek en de verdieping vind ik een belangrijk deel van mijn werk. Het uiteindelijke resultaat is dan een mooi schilderij, maar de weg er naar toe is voor mij net zo belangrijk.

De werken, die u in deze tentoonstelling ziet, voldoen voor een groot gedeelte aan de verwachting bij de titel LANDSCHAP? De ene stijl zal u misschien meer aanspreken dan de andere. Het wordt wat spannender als de toeschouwer even moet nadenken bij wat hij ziet. Is het wel een landschap? Wellicht ziet u ook iets anders of doet het u aan iets anders denken. Wat ik als schilder heb gezien wordt door u als toeschouwer misschien in iets totaal anders veranderd.

Zo hoop ik u te laten zien, dat iets gewoons als ons landschap haast onuitputtelijke inspiratie geeft.

Ik ben in 2009 gaan schilderen op de Academie voor Schone Kunsten

In Arendonk. Ik had daarvoor nog nooit geschilderd, maar was enthousiast geraakt op een open dag daar. Eigenlijk had ik verwacht er zo weer weg te moeten, maar inmiddels heb ik de vijfjarige basisopleiding en nog drie jaar specialisatie gedaan. Dit is een periode om je eigen stijl te ontwikkelen en te experimenteren.

Ik heb in die tijd veel verschillende werken gemaakt, werk graag abstract. Voor deze tentoonstelling heb ik geprobeerd het een en ander te combineren. Ik hoop dat u mijn plezier in het schilderen kunt ervaren in mijn werk en ik ben benieuwd wat u voor landschappen ziet.

Veel plezier!

Mieke TakFoto: Mieke Tak
Foto: Mieke Tak
deel deze activiteit

Locatie

JBZ locatie Boxtel
Boxtel
Liduinahof 35
5281AD


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>