Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 4e5c8c
Foto: Jan van der Staak
Sport nieuws

Kas Beekmans derde in Veldhoven

  Sport

Veldhoven - Motorracetalent Kas Beekmans heeft een wisselvallige racezaterdag in Veldhoven afgesloten met een derde plaats. Omdat titelconcurrent Colin Velthuizen wegens een blessure niet reed, loopt Kas maar liefst 168 punten op zijn rivaal uit in het Molenaar NSF100 klassement.

Kas was vooraf best zenuwachtig voor de race, aangezien hij in Veldhoven nog nooit een goed resultaat neerzette. Zou Kas de 'vloek van Veldhoven' op deze regenachtige julidag van zich af kunnen schudden?

Omdat de dag regenachtig begon was het tijdens de warming-up al erg glad. Daarom begon Kas behoedzaam aan de training. Kas: "Ik had meer dan 5 seconden voorsprong op nummer 2; erg goed dus! Maar voor mijn gevoel ging het niet goed en ik wilde nog harder. In de laatste ronden pushte ik te hard en ging onderuit." De vloek van Veldhoven wraakte zich dus weer, hoewel Kas wel eerste was met 1,5 seconde voorsprong.

Ook de kwalificatie verliep goed. Kas bouwde rustig aan op en lag de hele tijd eerste. In de laatste ronden werd hij echter ingehaald. Dat betekende dus de tweede startplaats.

De eerste race begon Kas goed - dus kopstart - hoewel hij bij het uitkomen van de bocht werd ingehaald. Kas wist zijn positie echter te heroveren. Toen sloeg het noodlot toe: Kas remde iets te laat en hard waardoor hij onderuit ging. "Wel wist ik nog terug te keren naar een tiende plaats. Toch was ik heel verdrietig; het circuit van Veldhoven had me er weer onder gekregen", aldus het Boxtels racetalent.

Kas wist de tweede race weer een kopstart te maken. Hij werd echter door Justin Fokkert ingehaald. "Ik was lang in strijd met Roy Klompmaker, maar kwam eerder over de finish: tweede. Tenminste, dat dacht ik. Blijkbaar was Justin Fokkert gevallen waardoor ik eerste was", vertelt Kas opgewekt.

Deze eerste plek in race twee leverde Kas een derde plek op in het dagklassement. Hij staat nu bovenaan in de ranglijst voor de titel, met 168 punten voorsprong op Colin Velthuizen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>