Merel Bormans toont het shirt van FC Twente, de club waar ze vanaf volgend seizoen voor speelt.
Merel Bormans toont het shirt van FC Twente, de club waar ze vanaf volgend seizoen voor speelt. Foto: FC Twente Media.

Merel Bormans: droomtransfer naar FC Twente

Algemeen

De 24-jarige Merel Bormans heeft een droomtransfer in de Nederlandse voetbalwereld te pakken. De geboren Essche stapt vanaf volgend seizoen over van SC Heerenveen naar FC Twente. Deze club staat op het punt kampioen te worden in de Vrouwen Eredivisie. 

Dat de Essche verdediger nu bij een club in de top van het Nederlands vrouwenvoetbal terechtkomt, was niet vanzelfsprekend. Bormans kende in haar carrière veel blessureleed. Ze scheurde op haar zestiende de voorste kruisband in haar rechterknie af en een jaar later die in haar linker. Op dat moment speelde ze voor FC Eindhoven. Ze verkaste naar Standard Luik, een van de topteams van de Belgische Super League. Daar bloeide Bormans helemaal op. Ze verdiende in 2021 een transfer naar SV Heerenveen om te spelen in de Vrouwen Eredivisie, die internationaal hoger staat aangeschreven dan de voetbalcompetitie van de zuiderburen.

In drie seizoenen werd Bormans een vaste waarde voor het Friese team waar zij momenteel de aanvoerdersband draagt. ,,Ik heb bij Heerenveen een coachende rol en voer mijn verdedigende taken zo goed mogelijk uit. Dat is iets wat ik mee kan nemen richting FC Twente. Ik speel centraal achterin en ben linksbenig, met mijn kwaliteiten wil ik iets toevoegen aan het team in de Grolsch Veste (voetbalstadion in Enschede - red.).”

Dat haar toekomstige club zich bijna kampioen kan noemen, is mede te danken aan Bormans huidige team. Op eerste paasdag won Heerenveen namelijk van Ajax, de directe concurrent van FC Twente. Met nog drie wedstrijden te gaan en zeven punten los van de nummer twee, kunnen de Twentse vrouwen de titel al ruiken.

Bormans heeft voor in elk geval twee seizoenen getekend bij de club in Overijssel. Door de overstap komt de Essche voetbalster bij een ploeg terecht die op Europees niveau acteert.

Merel Bormans toont trots het shirt van FC Twente Vrouwen.
Merel Bormans toont trots het shirt van FC Twente Vrouwen, de ploeg waar ze vanaf volgend seizoen voor gaat spelen.

Uit de krant