Afbeelding

Oud ODC: complimenten van de toenmalige sportraad

Algemeen

Boxtelaar Jan van den Aker (87) is 75 jaar lid van ODC. Als trouwe supporter schrijft hij van tijd tot tijd over het rijke verleden van de club. Dit keer gaat hij in op het zestigjarig bestaan in 1985. ODC kreeg de complimenten van de toenmalige voorzitter van de sportraad, Paul Hendriks.

Hendriks leverde een bijdrage voor het jubileumboek van de club, dat destijds uitkwam. Hij refereerde aan de vaandelteams bij de mannen en de vrouwen. Het vrouwenteam bivakkeerde destijds bovenaan in de hoofdklasse.

Hendriks in 1985: ,,Daarnaast heeft men bij ODC een kundig en enthousiast bestuur met alle daarbij behorende commissies die voor een goede organisatie en teamgeest zorgdragen.” Hij haalde de doorstroming van de jeugd aan en prees de zelfwerkzaamheid van de vereniging. Verder wenste hij de tricolores een grandioos feest en veel sportieve successen.

Terug in het heden: wat sportieve successen betreft zit het wel goed, het eerste mannenelftal werd zondag 21 april kampioen in de vierde klasse D. De eerste titel voor de selectie sinds 1998. Wat feest aangaat, komt het ook wel goed. Volgend jaar bestaat de vereniging immers honderd jaar, een mijlpaal.  

Uit de krant