Kinderboekenweek in 2016.
Kinderboekenweek in 2016. Foto: archief MooiBoxtel.

Kinderboekenmaand in Boxtelse bibliotheek

Algemeen

In oktober vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats. Het thema van dit jaar is Bij mij thuis. Huis73 organiseert de hele maand in alle bibliotheken veel leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Ook in bibliotheek Boxtel is er van alles te doen. 

 
Op 6 oktober starten we met een Verhalentocht De verhalen liggen op straat. De Burgakker is misschien wel het oudste straatje van Boxtel. Maar wie wonen er in die huizen en welke verhalen vertellen zij? Inwoners van Boxtel schreven hier korte verhalen over. Tijdens deze tocht komen die verhalen, verbeeld door acteurs van BOXtheater echt tot leven.

Er zijn in oktober twee theatervoorstellingen te zien in de bibliotheek. Op 11 oktober komt Postbode PaNiek een belangrijk pakketje afleveren. Maar, er staat niet op voor wie... Misschien komt hij er samen met de kinderen achter voor welk huis het pakketje is? Een week later neemt De Letterdief kinderen mee op ontdekkingstocht door de bibliotheek en laat hen spelen met letters en taal.

Natuurlijk kun je tijdens de Kinderboekenmaand ook luisteren naar mooie verhalen tijdens het wekelijkse Verhaaltjestijd op vrijdag en de tweewekelijkse Babybieb op woensdag. Op 18 oktober is er een extra Voorleesspecial rondom Schildpad zoekt een huis.

Verder kun je de hele maand zelf dingen maken, uitvinden, en mee op avontuur gaan. Op zaterdag 14 oktober maak je in het UitvindersLab jouw eigen toekomsttuin. En een week later, op 21 oktober, leer je een schimmenanimatie te maken in het FamilieAtelier. Trek op 18 oktober jouw stevigste schoenen aan, want dan gaan we op zoek naar de kleinste beestjes en dingetjes in onze omgeving. 

Tot slot zijn er in Den Bosch en Vught twee Kennisbendes speciaal voor nieuwsgierige kinderen vanaf 8 jaar. In de interactieve familie-lezing Wat is thuis? op 16 oktober maak je kennis met filosoferen. Wat is dat en hoe doe je het? Filosoof, schrijver en programmamaker Stine Jensen legt het uit en je gaat samen oefenen. En op woensdag 25 oktober nemen Helma en robot NAO van RobotXperience jou mee in de leuke mogelijkheden van nieuwe technologieën in huis tijdens de Kennisbende over Technologie bij mij thuis. Robotstofzuigers heb je vast al eens gezien, maar wat dacht je van een slimme assistent die helpt met jouw huiswerk? De hele maand oktober zijn er ook in de andere bibliotheken van Huis73 veel activiteiten voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

Uit de krant