Iedereen kan meehelpen opruimen tijdens World Clean Up Day. Ook de kinderen dus.
Iedereen kan meehelpen opruimen tijdens World Clean Up Day. Ook de kinderen dus. Foto: Eigen collectie

Vrijwilligers in de weer met grijpers en zakken

Algemeen

De kans is groot dat er minder plastic flesjes en blikjes op straat liggen, maar geen vrees: er is zwerfafval genoeg te vinden. Vrijwilligers die zaterdag 16 september meehelpen Boxtel schoon te maken, vervelen zich zeker niet.

Het is die dag World Clean Up Day. Wereldwijd gaan mensen op pad om zwerfafval op te ruimen, zo ook in Boxtel. De actie start om 10.00 uur op de Markt en duurt tot ongeveer 12.30 uur. De gemeente stelt benodigdheden als grijpers en afvalzakken beschikbaar.
Alle lokale acties op 16 september kunnen gesponsord worden. De opbrengsten naar naar onderzoek om de herkomst van plasticafval te achterhalen. Europa, en met name Nederland, exporteert (legaal en illegaal) veel troep naar landen die de rommel niet goed kunnen verwerken. Daardoor ontstaat ernstige vervuiling. Onderzoek naar de herkomst van afval kan helpen dit probleem te bestrijden.
Op lokaal niveau opruimen doet ook al veel goed, zeker als dat op grote schaal gebeurt. In Boxtel is het bedrijf Nic&Mic de aanjager van de schoonmaakdag.
Wie een handje wil helpen, kan zich aanmelden via info@nicmic.nl. Mensen die zich niet hebben opgegeven, maar spontaan mee willen prikken, kunnen gewoon naar de Markt komen om 10.00 uur en meedoen.

Uit de krant