Still uit de Deense flimhuishit Fadre & Mødre.
Still uit de Deense flimhuishit Fadre & Mødre. Foto: eigen collectie.

Filmliga Best heeft weer plek

Cultuur

Na een ledenstop van liefst vijftien jaar is er nu weer plek voor deelnemers aan de Filmliga Best. In het verleden telde die ook diverse leden uit Boxtel. Voor nieuwe belangstellenden is nu weer plek. Mede omdat de cyclus is uitgebreid van acht naar tien voorstelling per seizoen.

Filmliga Best wordt gerund door vrijwilligers. Al sinds 1986 draait deze stichting (altijd op een dinsdagavond) films uit het filmhuis-aanbod. Thuisbasis is bioscooptheater Biobest. Na elke vertoning is er gelegenheid om na te praten.
Leden van Filmliga Best betalen tien euro per kalenderjaar. Daaruit betaalt de stichting de eigen filmselectie en alle kosten voor het onderhoud van de website. Voorts kan op deze manier de toegangsprijs per film laag blijven. Aanmelden via filmligabest.nl. Na betaling van de jaarbijdrage kunnen leden hun uw eigen filmpakket kiezen; dat bestaat uit minimaal drie titels.

Dit najaar staan tien rolprent op het programma. De eerste is de Deense productie Fadre & mødre op dinsdag 12 september. Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur.

Uit de krant