Op deze plek stonden vroeger vier watermolens. De gids vertelt je er woensdagavond alles over.
Op deze plek stonden vroeger vier watermolens. De gids vertelt je er woensdagavond alles over. Foto: Harrie van den Berg.

Laatste verrassende Zomeravondrondleidingen

Cultuur

Wil je wat moois beleven op cultureel- en/of architectonisch gebied in Boxtel, loop dan mee met een van onze zomeravondrondleidingen. We starten twee keer per week op woensdag- en donderdagavond steeds om 19.30 uur. Heb je zin om mee te gaan, meld je dan aan. De gidsen zorgen voor een geweldig inspirerende avond.

Het programma voor de komende week luidt: woensdagavond 23 augustus bij het gemeentehuis, Markt 1: De Molenroute laat je kennismaken met de eerste prille economische bedrijvigheid die zich rond de Dommel heeft afgespeeld. Op de plaats waar het Smalwater uitmondt stond vroeger een complex met vier watermolens. Laat je verrassen door de sporen uit het verleden en ontdek plekjes, die je nog niet eerder hebt gezien. De lengte is 2 km.
Donderdagavond 24 augustus s=bij het gemeentehuis, Markt 1: Kloosterroute. In de middeleeuwen maar vooral in de negentiende en begin twintigste eeuw zijn er veel kloosters gesticht, zo ook in Boxtel. We willen je graag meenemen op onze tocht langs de plekken waar ze hebben gestaan. Onderweg hoor je hoe het dagelijkse leven in deze kloosters eruitzag. De lengte van de route is 2,5 kilometer.
Aanmelden kost 2 euro en kan via: rondleidingenboxtel@gmail.com.

Zomeravondrondleiding Beleef Boxtel: de kloosterroute.

Uit de krant