Logo mooiboxtel.nl

Tom zet zich in voor de darmziekten IBD en de CCUVN

  | Fotonummer: 6aa7e1
Foto: Tom van den Berg

Tom zet zich in voor IBD en de CCUVN
Afgelopen weekend (12 en 13 april) stond Tom van den Berg van Wood Art by Tom op de tentoonstelling "De Kunst van Leven met IBD". Deze tentoonstelling is georganiseerd door de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN), ter ere van het 40 jarig jubileum van de vereniging. 

IBD staat voor Inflammatory Bowel Disease, waar Crohn en Colitis Ulcerosa onder vallen, beide vervelende darmziekten. De CCUVN zet zich onder andere in voor meer bekendheid van IBD, ondersteuning van patiënten en meer onderzoek rondom deze darmziekten. Zelf heeft Tom de Ziekte van Crohn wat hem in het dagelijks leven beperkt als gevolg van voornamelijk buik- en vermoeidheidsklachten.

Tijdens een ziekte periode is Tom in 2015 begonnen met houtsnijden om iets om handen te hebben. Inmiddels heeft hij een eigen bedrijfje opgericht in voornamelijk houtsnijden en houtbranden. Ongeveer een jaar geleden is hij door de CCUVN gevraagd om deel te nemen aan de tentoonstelling, waarop hij met de hand een houten knoop heeft gesneden. 
Tom: ""De Knoop" beeldt voor mij vooral het gevoel van een knoop in de darmen uit als gevolg van de Ziekte van Crohn. Daar staat tegenover dat het ook tot iets moois kan leiden, ik ben vanwege de Crohn namelijk begonnen met het houtsnijden."

"De Knoop" stond tijdens de tentoonstelling ook te koop. Vanwege meerdere geïnteresseerden volgt er binnenkort zelfs een veiling, aanmelden voor de veiling is nog mogelijk door contact op te nemen met Wood Art by Tom (info@woodartbytom.nl). Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de CCUVN.

Foto en tekst: Tom van den Berg
 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>