In drie workshops leren kinderen zelf een robot bouwen en te programmeren.
In drie workshops leren kinderen zelf een robot bouwen en te programmeren. Foto: eigen collectie.

Robotmania in Bibliotheek Boxtel

Algemeen

In drie workshops leren kinderen om zelf een robot te bouwen en te programmeren. Daarnaast kunnen ze ook experimenteren met VR. 

Op de eerste workshop (7 juni) krijgen deelnemers de kans om zelf een robot of auto te bouwen met elektronische onderdelen. Ze kunnen input en output verbinden en zelfs lampjes aansturen of motortjes laten bewegen op basis van beweging of geluid. Tijdens de tweede workshop (14 juni) leren deelnemers hoe ze robots kunnen besturen en programmeren met Dash. Ze kunnen rondrijden en de robots laten praten met standaard stemmetjes of zelf ingesproken stemmen. Deelnemers krijgen ook de mogelijkheid om de robots te programmeren met een blockly taal, inclusief bewegingen en ingesproken stemmen. Op de derde workshop (21 juni) kunnen deelnemers spelen en ontdekken in virtuele werelden met VR (Virtual Reality). Ze kunnen spellen spelen, chatten, bekende plaatsen ontdekken door erdoorheen te vliegen, of een denkbeeldig ontwerp maken in de computer in 3D met behulp van twee controllers en een VR-bril.

Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt! Deze workshop bestaat uit drie woensdagmiddagen, steeds van 15.00 tot 16.15 uur, en kosten in totaal 15 euro. Opgeven via www.huis73.nl.

Uit de krant