Afbeelding

Klaagzangers Bloedprocessie zoeken naar versterking

Algemeen

Op zondag 4 juni zal de Heilig Bloedprocessie weer door de straten van Boxtel trekken. Eén van de deelnemende groepen is de Klaagzangersgroep. Het zingen van de Klaagzangers in de straten was in vroeger tijden het teken dat iemand was overleden en op deze wijze werd begeleid op zijn laatste reis. In onze processie zingen de Klaagzangers steeds na de broedermoord tussen Kaïn en Abel. 

De Klaagzangersgroep wil graag op volle sterkte meelopen in de processie, en is daarom opnieuw op zoek naar versterking. De Klaagzangers zingen tijdens de processie een aantal keren het Libera Me van Orlando di Lasso. 

Van vier naar drie

Voorheen werd vierstemmig gezongen, maar door terugloop van het aantal deelnemers wordt dit vanaf dit jaar in een driestemmige zetting gezongen, met twee tenorpartijen en nog maar één baspartij. Voor deze baspartij doet Wil van den Broek namens de Klaagzangers een dringende oproep aan leden en oud-leden van de diverse Boxtelse koren, maar ook aan andere heren met een lage zangstem, om zich aan te melden voor het versterken van de Klaagzangersgroep.
Uiteraard zijn dames met lage zangstem en heren met een tenor- of baritonstem ook van harte welkom om mee te lopen.

Repeteren

Op zondag 4 juni verzamelen de klaagzangers om 14.00 uur bij de pastorie op Duinendaal, voor het omkleden en repeteren. De Klaagzangers wordt verzocht om zwarte sokken en schoenen te dragen en ervoor te zorgen dat eigen kleding niet boven het Klaagzangerstenue uit komt. De processie begint om 15.00 uur. De nieuwe aanmelders wordt verzocht één van de pasavonden te bezoeken voor het aanmeten van de kleding. Kijk hiervoor even op www.bloedprocessieboxtel.nl. 

Wie de klaagzangersgroep wil komen versterken kan een e-mail sturen naar klaagzangers@kpnmail.nl en krijgt de partituur in de mailbox. Telefonisch aanmelden kan ook, via nummer 06-13 55 33 27. 

Uit de krant