Bob Hutten, algemeen directeur Hutten, Mark van de Velden, Jan Simons, algemeen directeur WSD-Groep
Bob Hutten, algemeen directeur Hutten, Mark van de Velden, Jan Simons, algemeen directeur WSD-Groep

Hutten en WSD gaan partnership aan

Algemeen
BOXTEL - Op 29 januari hebben culinair dienstverlener Hutten en de WSD een contract getekend waarin zij aangeven intensief te gaan samenwerken. Bij WSD zijn opleidingsplekken gecreëerd in de catering, onder andere in het bedrijfsrestaurant van WSD. Daar worden WSD-medewerkers door een leermeester van Hutten ingewerkt volgens de Hutten-methode. Als ze zover zijn, worden ze gedetacheerd en gaan ze aan de slag op één van de Hutten locaties.

De doelstelling voor 2013 is dat, na een inwerkperiode, tien WSD-medewerkers gedetacheerd worden op locaties van Hutten. Daarna zal dit aantal uitgebreid worden. Mark van de Velden was de eerste die volgens het leerwerktraject is ingewerkt. Hij werkt inmiddels al weer zo’n 1,5 jaar via Hutten Business Catering bij Vanderlande Industries in Veghel en heeft het uitstekend naar zijn zin. Mark: “Ik fiets iedere dag met plezier van Schijndel naar Veghel. Sinds ik bij Vanderlande werk is mijn interesse in horeca erg gegroeid. Ik wil tegenwoordig precies weten hoe iets gemaakt wordt. Niet alleen mijn interesse is gegroeid, ik weet ook dat ík gegroeid ben. Dat hoor ik vaak van mijn leidinggevende.”

WSD is goed in het begeleiden en ontwikkelen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. Bij Hutten draait alles om een topkwaliteit dienstverlening. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk issue. Dat vertaalt zich onder andere in het leveren van hoogwaardige goede voeding, maar zeker ook in betrokkenheid bij de arbeidsparticipatie van ‘kwetsbare mensen’.

Jan Simons: “Door dit partnership kan WSD haar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een leeromgeving begeleiden naar zo regulier mogelijk werk. Op dit moment is al zo 80% van onze medewerkers ‘buiten’ aan het werk. Buiten betekent in schoonmaak, in catering, in de thuiszorg, in het groen, maar vooral ook gedetacheerd bij reguliere bedrijven. Wij zijn sterk in het begeleiden en ontwikkelen van mensen. Onze partners hebben de inhoudelijke kennis. Het is een klassevoorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen waar alle partijen, maar vooral de WSD-medewerkers, beter van worden. En daar doen we het voor! Met inzet van ons allemaal kunnen we zo een topteam samenstellen.”

Uit de krant