Afbeelding

College verdeelt portefeuille Van der Zanden

Algemeen
BOXTEL - Als gevolg van het aftreden van wethouder Wim van der Zanden heeft het college zich dinsdag beraden hoe Boxtel op de beste manier bestuurd kan gaan worden. Na de raadsvergadering van gisteren is duidelijk geworden dat er voldoende steun in de gemeenteraad is om met drie coalitiepartijen verder te gaan.

Wim van der Zanden had een behoorlijk zware portefeuille, die nu verdeeld wordt over de overige leden van het college. Burgemeester Mark Buijs gaat bij zijn bestaande portefeuille het project 150 KV-station onder zijn hoede nemen. Weliswaar zijn de besluiten hierover reeds genomen, maar het weghalen van emoties bij, en het communiceren met, de inwoners van Lennisheuvel ziet hij als een belangrijke taak. Daarnaast gaat hij samen met wethouder Tossy de Man werken aan de projectontwikkeling van het centrum inclusief parkeren, wat voor De Man een nieuwe taak wordt.

Verder gaat de burgemeester de externe contacten onderhouden met de participanten in het Project Hoogfrequent Spoor. De uitvoering hiervan komt voor rekening van wethouder Willie van de Langenberg. Wethouder Peter van de Wiel wordt eerste loco-burgemeester en krijgt ruimtelijke ontwikkeling exclusief de TALKweg en Moorwijk aan zijn huidige portefeuille toegevoegd. Ook de projecten verkwikkend buitengebied, plattelandsvernieuwing en innovatie reguliere landbouw gaat hij aanpakken.

Het pakket werkzaamheden van wethouder Tossy de Man wordt aangevuld met het project ontwikkeling centrum. Wethouder Willie van de Langenberg krijgt de bestemmingsplannen TALK/VLK en Moorwijk toegevoegd. Bovendien gaat hij zich bezig houden met het project grootschalige infrastructuur t.a.v. Project Hoogfrequent Spoor. Hij wordt tevens wijkwethouder voor Munsel/Selissen en In Goede Aarde.

Uit de krant