Afbeelding

Start kinderkunstuitleen overtreft verwachtingen

Algemeen
BOXTEL – Vrijdagmiddag was de officiële start van de kinderkunstuitleen op de Spelelier in Boxtel. Voor de vakantie kwam wethouder Tossy de Man al de officiële opening verrichten, echter konden er toen nog geen kunstwerken geleend worden. Vrijdag konden geïnteresseerden voor de eerste keer de kinderkunst lenen of de gereserveerde kunstwerken ophalen.

En het succes overtrof vrijdagmiddag alle verwachtingen. Na een uur waren er al veel kunstwerken uitgeleend en was de kinderkunstuitleen door het bobbeltjesplastic, om de kunstwerken in te pakken, heen. “Wat er vandaag verdiend wordt met het uitlenen van de kunstwerken wordt gebruikt om nieuwe lijsten te kopen. We hebben nog ruim tweehonderd kunstwerken liggen die ingelijst moeten worden want alles tegelijk inlijsten was niet betaalbaar”, verklaart directeur Ghislaine de Brouwer van Brede Scholen Boxtel.

De kunstwerken kunnen voor drie of voor zes maanden geleend worden voor prijzen vanaf vijf euro. De volgende mogelijkheid om kinderkunst te lenen is op vrijdag 4 oktober.
Afbeelding

Uit de krant