Afbeelding

Orgelconcert door Theo Visser in Sint Petrusbasiliek

Algemeen
BOXTEL - Theo Visser geeft op zondagavond 13 oktober in de Boxtelse Sint-Petrusbasiliek een orgelconcert, georganiseerd door de Stichting Kerkconcerten Boxtel en voert werken uit van N. de Grigny, J.S. Bach, J.G. Walther, B. Mernier en J.Ph.Rameau.

Theo Visser (1962) studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium, waar hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus (met onderscheiding) behaalde. Hij volgde er lessen bij onder andere Kees van Houten. Aan het Arnhems Conservatorium verwierf hij het Praktijkdiploma Kerkmuziek. Van 1989 tot 1991 studeerde hij bij André Isoir in Parijs, wat resulteerde in het behalen van een Premier Prix. Er volgden concerten in o.a. Duitsland, Zwitserland en Spanje, waar hij bewees thuis te zijn in een breed repertoire.

Theo Visser werd in 1999 benoemd als cantororganist van de Leidse Binnenstadsgemeente en is sindsdien vaste bespeler van de orgels van de Hooglandse Kerk in Leiden. Hij is als orgeldocent verbonden aan Kunstencentrum De Kom in Nieuwegein en Cultura in Ede.

De aanvang van dit orgelconcert is 20.15 uur en het entreegeld bedraagt 7 Euro.

Uit de krant