Afbeelding

BOC wint van Legendary PSV om de Sjef van Run Memorial

Algemeen
BOXTEL – Het eerste team van RKSV Boxtel heeft zaterdagmiddag met 4-2 gewonnen van Legendary PSV en sleepte hiermee de Sjef van Run Memorial in de wacht. Met rust was het 3-1 voor de Boxtelaren.

Sjef van Run was de eerste Boxtelse voetballer die jarenlang op het allerhoogste niveau gevoetbald heeft. Hij speelde 359 officiële wedstrijden in het eerste team van PSV en droeg 25 keer het nationale shirt om zijn schouders. Ook voetbalde hij mee tijdens de Olympische Spelen van 1928. Omdat het dit jaar zijn 40ste sterfjaar is werd door Brabants Centrum het idee geopperd om hier bij stil staan en hem met een wedstrijd te herdenken.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd op de parkeerplaats bij BOC een straatnaambord onthuld wat eveneens herdenkt aan de Boxtelse profvoetballer. Samen met de gebroeders Van de Kerkhof en de kinderen en achterkleinkinderen van Van Run werd het ‘Sjef van Runplein’ onthuld.

Hierna volgde een wedstrijd van twee keer dertig minuten waarbij de voetballers van BOC zich vrij gemakkelijk ontdeden van de helden van weleer. Bij PSV voetbalden onder andere Andre Ooijer, Stan Valckx, Willy van de Kerkhof, Luc Nilis en Berry van Aerle.

Kijk voor enkele foto’s in ons fotoboek, klik hier>>.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant