Afbeelding

Nederlands Kamerkoor treedt op in Sint Petrusbasiliek in serie Proefkamermuziek

Algemeen
BOXTEL - In de serie Proefkamermuziek staan ensembles van topniveau garant voor een rijk palet aan klanken, van barokmuziek tot eigentijdse juweeltjes. Na de informele voorstellingen van circa vijf kwartier worden er heerlijke Franse en Italiaanse wijnen geschonken en is het tijd voor napraten, uiteraard samen met de musici. Op vrijdag 14 februari treden het Nederlands Kamerkoor en leden van het Storioni Trio op in de Sint Petrusbasiliek. Het concert staat onder leiding van renaissance-expert Peter Phillips.

Er worden werken van drie renaissancemeesters ten gehore gebracht. Centraal punt in het programma is de Missa Et ecce terrae motus van de Franse componist Antoine Brumel. Een muzikaal schokkend stuk over de aardbeving die woedde op het moment dat Christus stierf aan het kruis. De mis van Brumel voor 12 stemmen tegelijk was voor de oren van vijftiende-eeuwers ongehoord, baanbrekend en verbluffend. Het werk wordt omlijst door muziek van Brumels leraar Josquin des Pres en van Orlando di Lasso.

De huidige veelzijdigheid van het Nederlands Kamerkoor blijkt uit de diversiteit van programma’s, de vele samenwerkingsverbanden en premières van in opdracht gegeven werk. In veel stukken worden koorzangers solistisch ingezet, keer op keer een bewijs van de grote wendbaarheid van de individuele koorleden.

De serie PROEFKAMERMUZIEK is afgelopen seizoen in Boxtel gestart, mede door een aantal zeer betrokken medewerkers bij (culturele) instellingen in Boxtel. Optredende ensembles zijn onder andere het Nederlands Blazers Ensemble, Amsterdam Sinfonietta, Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Baroque Society. Kijk voor meer informatie op www.proefkamermuziek.nl.

Het concert begint om 20.30 uur, de inleiding start om 19.45 uur in de Protestantse Kerk. De toegangsprijs bedraagt € 23 (inclusief een glas wijn). Kaarten zijn te reserveren via 040-2913444 of op www.podiumboxtel.nl. Kaarten zijn ook te koop bij de Protestantse Kerk op vrijdag 14 februari vanaf 19.15 uur.
Afbeelding

Uit de krant