Afbeelding

Inbox presenteert beoogd wethouder

Algemeen
BOXTEL – Inbox, de nieuwe politieke partij na het samengaan van DPBL en Boxtel’s Belang, heeft donderdagavond haar beoogd wethouder voorgesteld. De 60-jarige Herman van Wanrooij is de beoogde opvolger van Willie van de Langenberg als wethouder.

Drie jaar geleden maakte Van Wanrooij kennis met de Boxtelse politiek na het bijwonen van een avond van DPBL. “De eerste avond had ik meteen een goed gevoel. Ik dacht deze mensen staan met de voeten in de Boxtelse klei, echt tussen de inwoners! Ik kon ideeën opperen en er werd goed geluisterd naar mij.” Nog geen drie weken later kwam er een vacature vrij in de commissie BZ waar Van Wanrooij voor gevraagd werd.

Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht werd Van Wanrooij gevraagd door zijn nieuwe partij of hij de eventuele functie van wethouder wilde vervullen. In het dagelijks leven werkt Van Wanrooij bij ING in Amsterdam waar hij werkzaam is op de afdeling commercieel verhuurd onroerend goed. Als Inbox deel gaat uitmaken van de coalitie dan wil de partij vooral inzetten om de portefeuilles van Van de Langenberg op zich te nemen en de portefeuilles RO en Financiën hebben wat raakvlakken met het huidige werk van de Boxtelaar.

“Wij willen ons vooral richten op de uitvoering van beleidszaken waar de gemeenteraad akkoord voor heeft gegeven. Denk hierbij aan de fietstunnel onder de dubbele overweg en de TALK-weg, de verbinding van Ladonk met de Kapelweg. Als we over vier jaar hiermee een eind op schot zijn dan denk ik dat we een paar goede stappen gezet hebben”, aldus Van Wanrooij.
Afbeelding

Uit de krant