Logo mooiboxtel.nl
Remko Erhardt demonstreert op een varkenskleed voor de Vion.   | Fotonummer: 4f703d
Remko Erhardt demonstreert op een varkenskleed voor de Vion. (Foto: Bas Voets)
Algemeen nieuws

Dierenactivist Remko zwijgt 120 uur voor Vion Boxtel om dieren een stem te geven

Boxtel - Remko Ehrhardt (40), is van maandag tot zaterdag in protest tegen de varkensslacht bij Vion in Boxtel om het dierenleed in Nederland en onze buurlanden aan te kaarten. Hij heeft hiervoor een bijzondere manier uitgekozen: 120 uur lang zwijgen en vasten voor de slachterij. Ehrhardt strijdt al langer tegen dierenleed. Hij maakt hier documentaires over en was eerder betrokken bij actiegroep 269life The Netherlands.

De dierenvriend licht toe waarom het welzijn van dieren een belangrijk punt is voor hem. "Van jongs af aan wordt er ingestampt dat je voor bepaalde diersoorten zoals honden en katten compassie moet hebben en die anderen die doen er niet toe. Sterker nog die gaan we uitlachen en bespotten." Hij vervolgt zijn betoog: "Er zitten duizenden kippen, varkens, koeien en konijnen in vieze kooien en hokken. Zij zien nooit zonlicht, behalve bij hun eerste en laatste rit naar het slachthuis en wij zijn er blind voor." Daarom wil hij meer bewustwording creëren onder de mensen. Zijn protestactie heeft een achterliggende gedachte. Het zwijgen staat voor de dieren die geen stem hebben en het niet eten staat voor het lijden van de dieren.

Ehrhardt begon op maandag om 11.00 uur 's ochtends met zijn hongerstaking en eindigt op zaterdag 8 september, eveneens om 11.00 uur. Hij zal op een poster op de grond plaats gaan nemen. Deze poster heeft ook een symbolische betekenis. Het formaat is hetzelfde als de afmetingen van een hok waarin een varken zijn hele leven moet doorbrengen.

Vion wist al een hele tijd van de actie af en staat er neutraal tegenover, zo laat een woordvoerder weten. De varkensslachterij in Boxtel krijgt wel vaker dierenactivisten op bezoek en heeft daar geen problemen mee. Het is voor hen niets bijzonders meer. Dit keer is er alleen geen contact opgenomen door de actievoerder zelf, waar dat meestal anders wel het geval is.

De vleesverwerker is niet bang dat deze daad meer activisten aanspoort om in protest te komen. Terwijl dit juist de bedoeling is van Ehrhardt. Hij vindt dat we een verandering in moeten zetten. "We leven in een periode dat je in plaats van gehakt ook vegetarisch of veganistisch gehakt kunt pakken. Al dat leed is niet meer nodig. Het is beter voor jezelf, voor het dier, voor het milieu en de wereldhonger alleen de goeie keuze wordt nog veel te weinig gemaakt."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>