Afbeelding

Wekelijkse column: Wat mannen over vrouwen denken..En hoe dat hun relatie beïnvloedt

Algemeen
Als vrouwen genoeg hebben van hun relatie dan denken mannen vaak dat het met seks te maken heeft of dat er een ander in het spel is. Natuurlijk komt dat ook voor. Maar bij vrouwen is het vaak een gebrek aan waardering, de behoefte aan echte aandacht voor wie zij zijn, behoefte aan diepgaande emoties en gevoelens delen.

Mannen hebben meestal die behoefte veel minder. Als vrouwen gaan vertellen dat ze zich ondergewaardeerd voelen, komt het nog wel eens voor dat mannen daarop reageren met ook het gevoel niet voldoende gewaardeerd te worden.

Vrouwen hebben vaak vrouwenvriendschappen, waarin heel veel wordt besproken. Deze vriendschappen zijn erg belangrijk. Sommige mannen vinden dit bedreigend, omdat ze denken dat ze elkaar opjutten (tegen hun man).

Natuurlijk zijn er vrouwen die anderen tegen hun echtgenoten proberen op te jutten en dat soort vrouwenvriendschappen zijn eigenlijk geen vriendschappen te noemen.

Maar als vrouwen met elkaar even lekker kunnen “zeuren” over hun mannen en soms een goed advies krijgen om hun man een beetje ”op te voeden” zodat de relatie weer wat lucht krijgt, kan het een effectief middel zijn om de huwelijksbanden van al deze vrouwen te verstevigen.

Uiteraard kan een relatie waarin het ècht fout zit daardoor niet gered worden. Maar zo af en toe eens je hart luchten kan heel prettig zijn.

Wat dat betreft komen we echt van een andere planeet. Mannen hebben het vaak veel minder nodig om hun hart eens te luchten. Als het wel zover komt dat zij hun hart gaan luchten dan doen ze dat vaak ………bij vrouwen! En dat verwart men dan vaak weer met “verliefdheid” waardoor de huwelijks-relatie juist weer in gevaar komt.

Kortom: wat voor relaties bij vrouwen een zegen is, kan bij mannen juist weer tegen hun relatie werken.

Uit de krant