Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: c7ad0c
Foto: Masha Arts-Raaijmakers
Gemeente nieuws

Doorgang naar parkeerterrein in binnentuin gemeentehuis officieel geopend

Boxtel - Wethouders Eric van den Broek (centrum en economie) en Maruška Lestrade-Brouwer (kunst) hebben woensdag de doorsteek aan de zijkant van het gemeentehuis geopend. De doorgang verbindt de Markt met het parkeerterrein in de binnentuin van het gemeentehuis.

Om de doorsteek te kunnen realiseren was een verbouwing van het gemeentehuis noodzakelijk. De toiletten in de publiekshal van het gemeentehuis zijn verplaatst, zodat er ruimte kwam voor de nieuwe looproute naar de parkeerplaatsen. De verbouwing is uitgevoerd door aannemer Koppen uit Liempde. Wethouder Eric van den Broek is blij dat de doorsteek, voor de verbouwing van de Markt gereed is. "Wanneer we na de kermis beginnen met het vernieuwen van de Markt, zullen daar parkeerplaatsen verdwijnen. Het is goed voor bezoekers, maar ook voor ondernemers en voor onze economie, dat er nu vlakbij die markt niet alleen 31 nieuwe parkeerplaatsen aangelegd zijn in de binnentuin, maar dat je vanaf die parkeerplaatsen en de 9 plaatsen bij de villa ook zo het centrum inloopt."

Tot het einde van de evaluatie over het nieuwe parkeerbeleid is parkeren op het nieuwe parkeerterrein in de binnentuin van het gemeentehuis gratis. Afhankelijk van de uitkomsten, kijken wij dan naar het gehele gebied, inclusief de Zwaanse Brug. Door het parkeren in de binnentuin tot die tijd gratis te maken, komt de gemeente ondernemers en bezoekers van het centrum tegemoet tijdens de verbouwing van de Markt.

Kunst in de doorsteek
In de doorgang zijn twee overdekte vitrines en twee open patio's in de buitenlucht. Deze vier expositieruimten zijn zowel vanuit de doorgang als vanuit de publiekshal te bekijken. Het is de bedoeling in de overdekte vitrines kinderkunst tentoon te stellen. Omdat het schooljaar nog niet begonnen is, zijn voorlopig twee andere kunstwerken te bewonderen. Wethouder Lestrade: "Het is natuurlijk een mooie plek om je kunst tentoon te stellen. Er komen hier straks elke dag veel mensen langs die we anders misschien niet bereiken. Op deze laagdrempelige manier kunnen we dat wel. Ik ben heel benieuwd naar de kunstwerken die kinderen gaan maken voor deze speciale expositieruimte. Gelukkig is het voor kinderen ook nu al leuk, want het Oertijdmuseum heeft ons drie dinosaurussen in bruikleen gegeven voor in de buitenvitrine. Daarin is op kinderhoogte een raam gemaakt, zodat de kinderen de dinosaurussen goed kunnen bestuderen. Ik ben benieuwd naar de reacties."

Prijsvraag
De doorsteek heeft nog geen naam. Maar als het aan wethouder van den Broek ligt blijft dat niet zo. "Net als bij de totstandkoming van de Indenhof wil ik onze inwoners vragen om een mooie naam te bedenken."

Voor meer informatie kunnen Boxtelaren contact opnemen met het team communicatie.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>