Afbeelding

Dekker´s Defense start zelfverdedigingscursus voor vrouwen in de Braken

Algemeen
BOXTEL - De Sportschool van Ad Dekker start vanaf januari met een nieuwe cursus zelfverdediging voor vrouwen in zijn dojo in de Braken. De school probeert hiermee vrouwen meer bewust te maken van methodes om zichzelf te verdedigen als ze worden aangevallen.

Vrouwen lopen helaas nog altijd meer gevaar op straat als mannen. Veel criminelen denken dat vrouwen een makkelijker doelwit zijn, omdat ze vaak niet weten hoe ze zichzelf moeten verdedigen. Met deze cursus hoopt dojo-meester Ad Dekker hieraan een einde te maken. “Vrouwen aarzelen vaak om iemand pijn te doen. Het aanvallen en mogelijk verkrachten van een vrouw is echter een ernstige, verachtelijke misdaad, die zo krachtig en effectief mogelijk bestreden moet worden. Deze cursus behandelt alleen zelfverdedigingstechnieken die in de praktijk hebben bewezen effectief te zijn. De behandelde technieken stoppen een aanvaller, ongeacht hoe groot hij is. Met de minder schade toebrengende technieken maak je hem of haar alleen tijdelijk even hulpeloos, zodat je voldoende tijd hebt om weg te rennen. Maar we leren ook veel technieken die de aanvaller ernstige schade toebrengen. Dus hij zal je niet nog meer pijn doen, want dat kan hij niet meer.”

Vrouwen die interesse hebben in deze cursus kunnen zich aanmelden door hun naam, leeftijd en adresgegevens te sturen naar tsdekker@googlemail.com. Je ontvangt dan de volledige informatie over de duur en kosten van de cursus.

Uit de krant