Afbeelding

Barrelhouse en Wildman Bluesband in Boxtel

Algemeen
BOXTEL - Op 22 november is er weer een Bluesnight in Denziz te Boxtel. Na het grote succes van de Bluesnight in 2013 speelt Wildmen Bluesband weer op de Bluesnight 2014. Naast Wildmen Bluesband speelt nu ook Barrelhouse! Barrelhouse viert dit jaar haar veertigjarig bestaan en dat in ongewijzigde bezetting sinds 1974.

Barrelhouse is altijd zeer succesvol geweest, heeft meer dan vijftien albums en dvd’s geproduceerd, speelde en maakte een album met Albert Collins. Daarnaast speelde de band met vele grootheden zoals Gary Lucas (captain Beefheart), zat in het voorprogramma van B.B. King en in 2012 werd Tineke Schoenmakers uitgeroepen tot beste Blueszangeres van Nederland. Boxtel is trots dat Barrelhouse hier gaat spelen.

Jos de Wilde, gitarist van Wildmen Bluesband, heeft Barrelhouse uitgenodigd om samen met Wildmen Bluesband de Bluesnight in Denziz te verzorgen en is erg tevreden dat Barrelhouse ja gezegd heeft. Wildmen Bluesband bestaat nog niet zo lang maar de leden hebben allemaal hun sporen verdiend in andere bands. De band speelt Chicago- en funky blues met nummers van o.a. Buddy Guy, Elmore James, Koko Taylor en vele anderen. Na het concert is er nog een afterparty waar Wildmen Bluesband nog een feestje zal bouwen.

Kortom het belooft een concert te gaan worden waarbij het dak eraf gaat. Zorg dus dat je erbij bent. Kaarten kosten in de voorverkoop 8 euro en aan de zaal 10 euro en zijn verkrijgbaar bij Partycentre Denziz.

Uit de krant