Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 3729d4
Foto: Graziella Saccomani-van Ginneken
Scholen

Filmpremière Vorsenpoel groep 8

Op donderdag 5 juli was het dan zover. De leerlingen van groep 8 van basisschool de Vorsenpoel zouden hun eerste filmpremière beleven. 

Toen een paar maanden geleden Freek Commandeur van Hollywood in de Klas kwam, wisten de leerlingen nog niet wat ze konden verwachten. Tot die tijd was het namelijk gebruikelijk dat er een musical gehouden werd. Nieuwe leerkrachten Koen van Leeuwen en Ralph Dikmans wilden beiden iets anders. Dikmans: "Zelf had ik al ervaring met het maken van een film. Dit bij mijn vorige werkgever." Van Leeuwen was al snel enthousiast en voegde daar aan toe er een heus gala van te maken. De plannen gesmeed, de directeur enthousiast. Alleen de ouders bleven wat moeite houden met het verbreken van deze traditie. "Wat was er mis met de ouderwetse musical?" 

Dikmans en Van Leeuwen bleven bij hun idee en kregen het voor elkaar hun film première te tonen in het Muziek Huijs in de Passage Riche. 

Die avond kwamen in de Prins Hendrik straat prachtige bolides langs, van Porsches, Audi's, motoren en zelfs roze flamingo's in een kofferbak. De leerlingen hadden soms uren in de make-up gezeten om er op hun opperbest uit te zien. Middels de rode loper werden zij als echte Hollywood sterren onthaald. Overal waar men keek werden foto's gemaakt of naar hen geroepen. 

Twee lakeien openden de deuren en ontvingen hen met (kinder)champagne.

Twee keer werd de film voor in totaal ruim 300 gasten vertoond. De film handelt over een voormalige school die hotel is geworden. Na een succesvolle periode van 6 sterren, vervalt dit steeds meer in een rampen hotel nu de inspectie komt kijken. Kleine kinderen aan de alcohol, ongedierte in het eten, limousines in de prak gereden. Of het goed komt, laten we in het midden, maar de sceptische ouders waren helemaal om. Een oorverdovende ovatie klonk tot tweemaal toe na afloop in  de zaal. De avond werd afgesloten met een echt bal. 

Groep 8 van basisschool de Vorsenpoel luidt een nieuw tijdperk in met vernieuwde tradities.

Foto's: Graziella Saccomani-van Ginneken
Tekst: Ralph Dikmans

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>