Liempde steunt SamenLoop voor Hoop van KWF kankerbestrijding

Algemeen

LIEMPDE - Help in de strijd tegen kanker en doe mee!!! Op zaterdag 12 en zondag 13 september 2015 vindt in Liempde een uniek evenement plaats:de SamenLoop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding. 24 uur lang gaat Liempde en omgeving de strijd aan tegen kanker.

Wat is SamenLoop voor Hoop?
SamenLoop voor Hoop is een lokaal wandelevenement, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt van KWF kankerbestrijding. Met dit bijzondere evenement vieren we het leven, zetten we (ex-)kankerpatiënten in het zonnetje, herdenken we overledenen en zamelen we geld in voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

Leef mee, loop mee!
De SamenLoop voor Hoop Liempde wordt gehouden in het centrum van Liempde op zaterdag 12 september en zondag 13 september 2015 (van 14.00 uur tot 14.00 uur). Als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker wandelen teamleden afwisselend 24 uur. Teamleden die niet wandelen, kunnen samen met het publiek 24 uur lang genieten van allerlei activiteiten, kraampjes en de optredens van lokale artiesten.

Wat zijn de hoogtepunten?
De Openingsceremonie met survivors:
Onder warme aanmoediging lopen alle survivors samen de eerste ronde van het evenement.
De indrukwekkende Kaarsenceremonie:
Als het donker is worden alle kaarsen ter nagedachtenis aan dierbaren aangestoken. Een prachtig moment van herdenking.
De feestelijke Slotceremonie:
Het zit er op! Na een bijzondere 24 uur loopt iedereen samen deze laatste ronde.
Waarom meedoen?
Eén op de drie mensen wordt ooit geconfronteerd met de diagnose kanker. SamenLoop voor Hoop is een mooie gelegenheid om (ex)kankerpatiënten te steunen, degenen die eraan overleden zijn te gedenken en om geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Dit doel gaat iedereen aan het hart. Door mee te doen met SamenLoop voor Hoop strijd je mee tegen kanker én beleef je een uniek, geweldig en hartverwarmend weekend. Om SamenLoop voor Hoop Liempde tot een succes te maken, hebben we jou nodig!

Succes afhankelijk van teams
Het succes van de SamenLoop voor Hoop Liempde staat of valt natuurlijk met de deelname van voldoende teams. Jong en oud, familie, vrienden, collega’s, (sport)verenigingen, buren, iedereen kan meedoen. Iedereen kan een team vormen van ± 10 tot 15 mensen en meelopen. Elk team zamelt voorafgaand aan het evenement zoveel mogelijk geld in. Het is géén wedstrijd, maar een continue wandel-estafette waarbij teamleden elkaar afwisselen. Met je team loop je in estafette-vorm deze 24 uur. Het is de bedoeling dat er altijd iemand uit je team op het parcours loopt. Je zult dus zelf een loop-schema moeten maken met je team. Naast het wandelen organiseren de teams tijdens de SamenLoop voor Hoop allerlei activiteiten om de opbrengst verder te vergroten.

Iedereen kan meedoen!
Jong en oud, vrienden, familie, collega’s en (sport-)verenigingen. Maar ook artiesten en bedrijven. Iedereen op zijn eigen manier. Schrijf je dus snel in en doe mee: Als team of als deelnemer van een team. Als survivor: wandel mee met de openingsronde. Als vrijwilliger: zet je eigen talent in! Als sponsor: stel producten of diensten beschikbaar aan het evenement.

Inschrijven
Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro per deelnemer. Voor die 15 euro krijgt iedere deelnemer het speciale samenloop t-shirt. Heb je niet voldoende mensen om met een team mee te lopen? Je kan je ook aanmelden als individuele loper. Wij kijken dan of er voldoende individuele aanmeldingen zijn om een team te vormen. Meld je zo snel mogelijk aan via onze website http://samenloopvoorhoop.nl/liempde/hoe-kan-ik-helpen/meewandelen. We zien je inschrijving graag tegemoet!

Survivors
Iedereen die kanker heeft of heeft gehad, is een survivor. Je bent als survivor van harte welkom bij SamenLoop voor Hoop. Je bent zelfs onze speciale gast! Als je mee wandelt als survivor, krijg je het survivorssymbool. Deze paarse anemoon staat voor gezondheid, verwachting en bescherming. Paars staat voor hoop en dat het goede overwint. Wij vinden het een eer als jij deelneemt aan de SamenLoop voor Hoop Liempde.

Helpen als vrijwilliger
Dit evenement draait volledig op vrijwilligers. Vanuit een passie, omdat ze voelen dat ze dit moeten doen voor het KWF. SamenLoop voor Hoop Liempde staat of valt met de hulp van vrijwilligers. We hebben heel veel vrijwilligers nodig om dit evenement tot een succes te maken. Denk maar aan mensen die kaarsenzakken klaar zetten, het verkeer regelen, catering verzorgen, fotografie, tent opbouwen en afbreken, etc.. Jouw hulp is hard nodig! Meld je daarom aan als vrijwilliger via de website http://samenloopvoorhoop.nl/liempde/hoe-kan-ik-helpen/vrijwilligers.

Sponsors
SamenLoop voor Hoop Liempde wil graag zoveel mogelijk geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding. En daarbij zijn alle bijdragen, of ze nu groot zijn of klein, van harte welkom. Wil jouw bedrijf SamenLoop voor Hoop Liempde sponsoren (in geld of in natura) of weet je nog ergens een sponsorpotje dat goed hiervoor ingezet zou kunnen worden? Aarzel dan niet het ons te melden.

Doneren
Wilt u niet meelopen, maar wel doneren? U kunt uw donatie storten op bankrekeningnummer: NL42RABO0301938474 t.n.v. KWF Kankerbestrijding inzake Samenloop voor Hoop Liempde. Voor meer informatie Ga naar onze website www.samenloopvoorhoop.nl/Liempde. Bezoek ook onze Facebook pagina:
https://www.facebook.com/SamenLoopvoorHoopLiempde2015

Uit de krant