Samen maken we het verschil: inrichting boomgaard en vijver

Algemeen
Boxtel - Onlangs ontving het college mooie ideeën om de vijver en de boomgaard in het centrum van Boxtel nieuw leven in te blazen. Dit varieerde van een idee voor de verlichting tot het plaatsen van bankjes en kunst in de openbare ruimte. Er zijn zeker meerdere inwoners van onze gemeente, omwonenden die hun ideeën graag willen delen. Daarom gaan we binnenkort een klankbord formeren die het voor iedereen mogelijk maakt om mee te denken over de toekomst van dit gebied.

De aandacht voor vijver en boomgaard vloeit voort uit de centrumplannen, waar de gemeenteraad recentelijk een aantal belangrijke besluiten over genomen heeft. De boomgaard en vijver moeten in die plannen een mooie groene toegangspoort vormen voor het centrum. De gemeenteraad heeft recentelijk gevraagd om zoveel mogelijk Boxtelaren de mogelijkheid te geven om mee te denken over de plannen voor de vijver en boomgaard. Hier geven we dan ook graag uitvoering aan.

Denk mee
In juni willen we een eerste keer met de klankbordgroep bij elkaar komen, waarbij we de verschillende ingediende ideeën kunnen bespreken of waarop nieuwe ideeën ingediend kunnen worden. Op deze manier betrekken we burgers optimaal bij het ontwikkelingsproces en kunnen de plannen in samenspraak ingevuld worden. Misschien ontstaan er zelfs, zo samen met elkaar nog geheel nieuwe ideeën voor inrichting en invulling van de omgeving. 

Wat levert het op?
We gaan ervoor dat iedereen deze avond naar huis gaat met een goed gevoel. Iedereen heeft zijn of haar ideeën kunnen delen, is aangesloten bij een groepje met goede ideeën en gaat aan de slag met uitwerking van een idee. Als gemeente schetsen we de kaders en weten alle enthousiaste werkgroepen op welke manier ze ideeën kunnen uitwerken, krijgen ze een contactpersoon en geven we uiteindelijk samen vorm aan de inrichting.

Doe mee!
Wethouder Eric van den Broek is enthousiast dat er eensgezindheid is over de toekomst van de boomgaard en vijver: ‘Goed dat er door iedereen in Boxtel volop wordt ingezet op een mooi (be)leefbaar gebied. We willen graag met een klankbordgroep van gedachten wisselen over wat er op langere termijn moet gebeuren met de vijver en boomgaard, maar ook wat voor zaken we eventueel op korte termijn al kunnen inzetten en gezamenlijk organiseren.’ Hij roept geïnteresseerden dan ook op om, zodra een datum bekend is mee te doen en plannen te delen.

Uit de krant