Logo mooiboxtel.nl


Human Interest

Markante Boxtelaar 'Jan de trommelaar' overleden

Boxtel - Jan de trommelaar, ofwel Jan van de Mee, zal nooit meer trommelen. Hij overleed donderdagochtend in zijn woning aan de Van Leeuwenstraat in Boxtel, waar hij enkele uren later werd gevonden.

Jan was een markante Boxtelaar die onder verschillende namen bekend stond. Sommigen noemden hem 'gekke Jan', anderen kozen voor 'Jan de trommelaar'. Want trommelen, dat deed hij graag. Het liefst op locaties waar veel mensen waren, zoals op de Markt, tijdens de kermis. Ook vermaakte hij vaak kinderen tijdens de schoolpauze, door voor, of met ze te trommelen.

Hij woonde lange tijd in een zogeheten 'witte woning' aan de Hendrika van Haeftenstraat. Vanuit die 'thuisbasis' legde hij vaak vele kilometers af op de fiets, wandelde hij naar het dorp. Ook was hij regelmatig in het gemeentehuis te vinden waar hij dan een kopje koffie dronk. "Daar hebben wij allemaal aan meebetaald", sloeg hij dan de spijker op de kop.

Met Jan werd met enige regelmaat de spot gedreven, vanwege zijn excentrieke gedrag. Naast zijn obsessie met trommelen, was altijd een van zijn eerste vragen: "Vind je mij vervelend?" Om zich vervolgens te verontschuldigen, als hij zag dat mensen niet goed wisten wat ze met hem aan moesten. Want zo was Jan, bevestigen ook vele Boxtelaren: apart, maar een goed mens. "Ik doe geen vlieg kwaad", omschreef Jan zichzelf altijd.

Van de Mee stond bekend om zijn bijzondere uitspraken. Hij nam nooit een blad voor de mond. Zo zei zelf altijd over zijn vermeende geestesziekte: "Ik ben niet gek. Weet je wie gek zijn? Die priesters die aan kinderen zitten!"

Sinds kort, wegens de sloop van de witte woningen, woonde hij aan de Van Leeuwenstraat, waar hij nog niet echt kon aarden. Met het overlijden van Jan verliest Boxtel een persoon die sommigen 'gek' en anderen liever 'markant' noemen. Maar een ding is zeker: Jan was een bekend gezicht in Boxtel.

Jan van de Mee is 62 jaar geworden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>