Afbeelding

Spannende wedstrijd Heren Ducks 1

Sport

Domstad Dodgers – Heren 1 Ducks Zaterdag 20 juni speelden de Boxtelse formatie een uitwedstrijd in Utrecht, tegen Domstad Dodgers. Ducks, dat aan een goede winstreeks bezig is, wilde vanzelfsprekend deze trend voortzetten. De Boxtelaars zetten direct de toon door in de eerste inning te profiteren van een twee honkslag van Remco van Nistelrooij gevolgd door een honkslag van Jan van der Wielen, waarop van Nistelrooij kon scoren.

De Dodgers lieten het er niet bij zitten en wisten tweemaal tot scoren te komen, één keer door een fout en een keer door een goedgeplaatste honkslag. Ducks reageerde hierop door in de daaropvolgende inning tweemaal te scoren en voorbij hun tegenstander te komen. De tussenstand bedroeg 2-3.

Werper Jeroen van Nes kwam wederom sterk voor de dag en wist Domstad in toom te houden door dominant op te treden op de juiste momenten. Pas in de zevende inning kwam de formatie uit Utrecht weer tot scoren door sterk slagwerk. Daarentegen had Ducks er geen gras over laten groeien. Door de startend werper van de Dodgers hard te raken was de voorsprong uitgebreid naar 3-6. Ducks sloeg in de achtste inning nog twee keer toe op een mooie honkslag van Jan van der Wielen die daarna fout verwerkt werd door de middenvelder van Utrecht waardoor van der Wielen door kon naar het derde honk.

In de negende inning werd het nog even spannend. Aflossend werper Max Denteneer werd goed geraakt en door een paar honkslagen en een tweehonkslag scoorden de Dodgers maar liefst drie maal. Denteneer herpakte zich en gooide het slot op de deur, met een eindstand van 6-8. Wederom won Ducks en kon dus met een goed gevoel naar huis. Beste slagman aan de zijde van Ducks was Remco van Nistelrooij met 3 uit 5, slaggemiddelde 0.600.

Uit de krant