Afbeelding

Bijna alle kastanjes gekapt in Boxtelse Kastanjelaan

Algemeen

Boxtel - Twaalf van de zestien kastanjes aan weerszijden van het laantje naar begraafplaats Munsel in Boxtel worden gekapt. De gemeente heeft een vergunning verleend voor het rooien van deze bomen aan de Kastanjelaan.

Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn de betreffende bomen ziek of zelfs al dood, en vormen ze een gevaar voor de omgeving als er niet wordt ingegrepen. Omwonenden hebben eerder al met wethouder Herman van Wanrooij een rondje langs de bomen gemaakt, waarbij is uitgelegd wat ze mankeren. De buurt is daarna door de gemeente gevraagd hoe zij de toekomst van dit pittoreske laantje zien. “Een deel van de omwonenden heeft inmiddels aangegeven er beukenbomen voor in de plaats te willen”, aldus de woordvoerder van de gemeente. “Maar daar moeten ook de andere omwonenden zich nog over uitspreken. Wat de keuze ook wordt, wij als gemeente willen daar ook nog in adviseren. Bomen die veel bladeren verliezen zijn misschien niet handig op de weg naar een begraafplaats.”

Vier kastanjes in de Kastanjelaan blijven staan. Dat zijn de twee bomen die het dichtst bij de Bosscheweg staan en de twee die het dichtst de poort van de begraafplaats Munsel staan. In februari 2013 zijn ter plekke ook al enkele rotte kastanjes gerooid.

Uit de krant