Logo mooiboxtel.nl
Het kunstwerk 'In Gesprek', op de huidige locatie bij Dommeloord.  | Fotonummer: 8ac0b9
Het kunstwerk 'In Gesprek', op de huidige locatie bij Dommeloord. (Foto: Masha Arts-Raaijmakers)
Algemeen nieuws

Actiegroep tegen verplaatsing kunstwerk 'In Gesprek' laakt communicatie gemeente

Boxtel - De actiegroep tegen de verplaatsing van het kunstwerk 'In Gesprek' reageert verrast op de donderdag door de gemeente verleende vergunning om het kunstwerk alsnog te verplaatsen van de huidige plek aan de straat Dommeloord. Dit laat woordvoerder Joke van Koll weten naar aanleiding van de publicatie van de vergunning op dinsdag. De groep tekent daartegen bezwaar aan. Intussen heeft Van Koll, samen met haar buurtgenoten al meer dan 1.000 handtekeningen tegen verplaatsing van het kunstwerk verzameld.

Het beeld, gemaakt door kunstenares Marga de Brey, stond tot 2010 bij sporthal Den Haagakker. Daarna werd het verplaatst naar de huidige plek langs de Dommel, bij Dommeloord. In maart diende het wijkorgaan een aanvraag bij de gemeente in om het werk weer te verplaatsen, ditmaal naar het parkje aan de Hendrik Verheeslaan. Van Koll, en met haar groep nu dus al 1.000 Boxtelaren, zijn het daar niet mee eens. Ze vinden de huidige plek goed en de voorgenomen verplaatsing bovendien geldverspilling.

Op 9 april gingen wethouder Marusjka Lestrade en Jan de Vreede, als voorzitter van Wijkorgaan Boxtel Oost aanvrager van de verplaatsing, nog het gesprek aan met de actiegroep. Toen gaf de wethouder aan uit te zoeken hoe het zit met de juridische achtergrond van de voorgenomen verplaatsing van het kunstwerk en werd afgesproken een vervolgafspraak te maken met de groep. Ook zei de wethouder toe de communicatie te verbeteren.

Dat de vergunning voor de verplaatsing nu verleend is en er nog steeds geen vervolgcontact tussen de actiegroep en de wethouder is geweest, schiet Van Koll in het verkeerde keelgat. "Als je op 9 april een excuus krijgt over de communicatie en je dan op 1 mei nog niets vernomen hebt, dan weet ik ook niet meer hoe ik naar die gemaakte excuses moet kijken", aldus de woordvoerder van de actiegroep. Ook van het wijkorgaan heeft Van Koll tot op heden niets meer gehoord. Zij kondigt dan ook aan dat het voorlopig bezwaar dat de groep opstelde wordt omgezet in een formeel bezwaar tegen verplaatsing. "Ik wil niet provoceren en ben normaal niet van dit soort trajecten, maar er wordt gewoon niet gecommuniceerd", besluit ze strijdbaar.

Het laatste woord over de verplaatsing van 'In Gesprek' is in ieder geval nog niet gesproken. En daarmee lijkt het erop dat de naam van het kunstwerk voor alle betrokken partijen ter inspiratie kan dienen om tot een goede oplossing te komen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>