Sappersdagen krijgt eigen Het Groene Woud-verpakking

Algemeen

Liempde - Dankzij het Streekfonds krijgt Het Groene Woud eigen sapverpakkingen. Dit jaar worden er in het natuurgebied drie sappersdagen georganiseerd, waar zowel particulieren als ondernemers hun appels en peren kunnen laten persen en ze de nieuwe verpakkingen kunnen verkrijgen. Als merknaam voor het bijzondere vruchtensap is gekozen voor ‘Sappig’.

De persdagen worden georganiseerd op zaterdag 3 oktober in Oirschot, zondag 4 oktober tijdens de Herfstfair in Boxtel en op zondag 11 oktober in Schijndel. Op deze persdagen kunnen mensen hun overschot aan (hoogstam)fruit omzetten in vruchtensap, dat voor een langere periode bewaard kan blijven. ‘Sappig’ bevat 100% vruchtensap, dat ongefilterd het pak in gaat. Dat verklaart de karakteristieke troebele ‘kleur’. Dankzij pasteurisatie blijft ‘Sappig’ puur en lang lekker. Een pak sap blijft ongeopend twee jaar goed en na aanbreken, mits het liggend wordt bewaard, twee maanden.

Duurzaam
In de praktijk blijkt dat de sapbox veelal op het keukenblad staat en daardoor veel bekijks heeft. Zowel kinderen als volwassenen drinken het sap en zijn enthousiast over de duurzame dorstlesser. ‘Sappig’ kent geen toevoegingen en bevat alleen de natuurlijke aanwezige fruitsuikers. Eenmaal gekocht ben je verkocht. In 2015 worden er tweeduizend pakken ‘Sappig’ verspreid.

Sapdag tijdens Herfstfair
Heb je interesse om dit jaar sap van je eigen fruit te laten maken? Meld je dan via sapdagboxtel@gmail.com aan voor de sapdag in Het Groene Woud op zondag 4 oktober in Boxtel. Deze wordt tijdens de Herfstfair gehouden naast het gemeentehuis, in de Oude Boomgaard aan de Mgr. Bekkersstraat. Bij deze sapdagen komt je sap in de nieuwe verpakking ‘Sappig’.

Je kunt ‘Sappig’ ook kopen. Dat kan (binnenkort) via de webwinkel van Het Groene Woud. Een pak ‘Sappig’ met 5 liter vruchtensap kost 10,95 euro. Wie in september bestelt, is voordeliger uit. Dan kun je voor 10 euro een sapbox ‘Sappig’ kopen. Reserveer je sap via sapkopen@gmail.com.

Uit de krant