Vrijwilligerssteunpunt Boxtel / Liempde / Lennisheuvel

Algemeen

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern heeft continu een scala aan vrijwilligersvacatures in portefeuille. Hieronder vind je daar een uitgebreide selectie van.

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk in het algemeen of over een van onze vacatures in het bijzonder of wil je een afspraak maken? Bel dan van maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur naar het Vrijwilligerssteunpunt, tel: 0411 – 655 899 of stuur een mail naar: vwsboxtel@contourdetwern.nl.

Het huidige vluchtelingenprobleem in Europa raakt ons allemaal, we kunnen er niet omheen, zelfs niet als we dat al zouden willen. De stroom vluchtelingen heeft zonder twijfel ook gevolgen voor de gemeente Boxtel. Is het niet direct dan wel indirect. Want waar het COA in eerste instantie het aanbod van twee locaties in Boxtel om vluchtelingen tijdelijk te huisvesten nog even vriendelijk afhoudt, daar wordt de druk om nieuwkomers, die inmiddels al wel een verblijfsvergunning hebben gekregen, op te nemen alsmaar groter. En waar ContourdeTwern met Buro Nieuwkomers zich al jaren ontfermt over deze laatste categorie, wil het dat ook onmiddellijk kunnen doen voor de vluchtelingen zonder status, zodra het COA of andere overheidsinstellingen daarom vragen. De organisatie heeft daarvoor professionals in dienst, maar dat alleen is niet voldoende. Er zijn vrijwilligers nodig die nieuwkomers en/of vluchtelingen stelselmatig willen helpen en ondersteunen bij allerlei vragen en problemen van persoonlijke- en maatschappelijke aard. Om adequaat op de verwachte extra toestroom te kunnen reageren, wil ContourdeTwern nu al proactief beginnen met het opleiden van extra vrijwilligers die klaar staan als het moment zich aandient.

Daarnaast is het Vrijwilligerssteunpunt voor Humanitas in de regio’s Den Bosch en Eindhoven op zoek naar vrijwilligers voor diverse projecten. Humanitas Match begeleidt jongeren die te maken hebben (gehad) met jeugdhulpverlening, risicomeiden en slachtoffers van loverboys. Een maatje van Match zorgt voor een luisterend oor, aandacht en ondersteuning bij vragen over vrijetijdsbesteding, sociale contacten, zelfstandig wonen en andere maatschappelijke onderwerpen.

Bij Humanitas Wel Thuis wordt de vrijwilliger gekoppeld aan een gezin dat wordt begeleid door professionals van de jeugdbescherming. Je ondersteunt het gezin in het creëren van een veilige thuisbasis en versterkt de eigen kracht van de gezinsleden. Je helpt het gezin hun eigen netwerk te versterken en te benutten zodat het in de toekomst zelfstandiger kan functioneren, zonder of met minder professionele hulp.
 

Het Vrijwilligerssteunpunt is op zoek naar een vrijwilliger in het bezit van een auto die wekelijks op woensdagmiddag tegen een kleine vergoeding enige pakketjes wil bezorgen bij een beperkt aantal adressen in de directe omgeving van Boxtel.

Deze week vraagt het steunpunt ook weer om taalmaatjes. Zij ondersteunen nieuwkomers om de Nederlandse taal beter machtig te worden. De nieuwkomers hebben in de meeste gevallen al een basiscursus Nederlands bij het Koning Willem I College gehad en spreken dus al een beetje Nederlands.

Verder zoekt het steunpunt nog naar vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan het tijdelijke verblijf van Sinterklaas van half november tot begin december op kasteel Stapelen. Er zijn nog Pieten gewenst maar ook medewerkers voor allerlei ondersteunende werkzaamheden zoals klusjesmannen voor de op- en afbouw van het verblijf van Sinterklaas, verkeersregelaars, gastvrouwen/-heren, etc. De Sint verblijft er vanaf 16 november, maar de opbouw start al een paar weken daarvoor.

En tot slot zoekt het steunpunt vrijwilligers voor de Stichting Buddyhulp die mensen met een ernstige, chronische en/of levensbedreigende ziekte, met psychische klachten of een verslavingsachtergrond willen bijstaan. Zij bieden een luisterend oor, begeleiden cliënten bij een wandeling, bezoek aan een supermarkt of bioscoop en geven praktische en emotionele steun bij het ziekte- of herstelproces. Zij doorbreken het isolement van hun maatje en spannen zich in om hun sociale netwerk uit te breiden. Als buddy krijg je daar veel voor terug: leuke contacten, intensieve ervaringen, training, een flinke brok energie en bovenal voldoening.
 

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt voor de Seniorenraad in Boxtel een notulist die ongeveer tien keer per jaar vergaderingen wil notuleren. Deze vergaderingen vinden één keer per maand plaats op dinsdagochtend van 09.30 – 11.30 uur. Er staat een kleine vergoeding tegenover.

Binnenkort wordt een weiland aan de Parallelweg-Zuid omgebouwd tot een voedseltuin, waarin allerlei groenten en fruit geteeld worden, die met name bestemd zijn voor de Voedselbank. Hiervoor is het Steunpunt op zoek naar ongeveer vijfentwintig vrijwilligers met groene vingers  die minimaal een dagdeel in de week (van 09.00 tot 15.00 uur) beschikbaar zijn om het uitvoerende werk te doen. Daarnaast zoekt het twee vrijwilligers die het leuk vinden hieraan leiding te geven. Voorwaarde is wel dat er iedere dag een van de leidinggevende aanwezig is en dat betekent dus dat zij dit onderling op elkaar moeten afstemmen. Tenslotte zoekt het Steunpunt voor dit leuke project klusjesmannen voor allerlei (onderhouds)werkzaamheden zoals bijvoorbeeld een bijenhuis of schuurtje bouwen. Het streven is om het project rond oktober te starten.

Voor een woonvorm in Boxtel zoekt het Vrijwilligerssteunpunt vrijwilligers voor mensen met een meervoudige beperking. De cliënten variëren in de leeftijd van jong tot ouder. Allemaal willen ze naar “buiten” om te shoppen in het dorp of een terrasje te pikken, maar ook theater- en filmbezoek staan op hun verlanglijstje. Dit is de groep mensen die het hardst zit te springen om vrijwilligers omdat dit voor hun het enige uitje is naast de dagelijkse sleur. Als je iets wilt betekenen in het leven van een ander, dan is deze vacature echt iets voor jou.
 

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt voor Buro Nieuwkomers een maatschappelijk begeleider die vluchtelingen helpt om zich te vestigen in de gemeente Boxtel en voor het eerst een eigen woning krijgen. Je taken zijn o.a. ondersteuning bieden bij het regelen van de eerste basisvoorzieningen, begeleiden bij inschrijvingen voor verschillende instellingen, invullen van benodigde formulieren, uitleg geven over de werking van procedures en instanties, etc. Vind je het leuk om dit te doen? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Voor Buro Sociale Raadslieden is het Steunpunt op zoek naar een algemeen medewerker die inwoners van Boxtel en Liempde helpt met vragen van sociale aard zoals sociale verzekeringen, onderwijs consumentenzaken, arbeidszaken, etc. Het betreft een afwisselende functie voor minimaal één dagdeel in de week bij voorkeur op een vaste dag.

Voor ditzelfde buro zoekt het Steunpunt een belastingmedewerker voor hulp bij invullen/aanvragen van belastingaangiftes, huurtoeslag, zorgtoeslag, T-biljet en kinderopvang voor één of twee dagdelen per week. Spreekuren zijn op maandag, woensdag en donderdag.

Voor Gemeenschapshuis De Rots zoekt het Steunpunt een vrijwilliger die het leuk vindt om met computers te werken en de website te onderhouden en een vrijwilliger die administratieve taken uit kan voeren ter ondersteuning van activiteiten.

Hieronder een uitgebreide greep uit onze huidige vacatureportefeuille.

Voor het taalmaatjesproject heeft het Steunpunt een herhaalde oproep voor een vrijwilliger die een Poolse dame wil helpen met het leren van de Nederlandse taal. Mocht je Pools spreken dan is dat mooi meegenomen maar dit is niet noodzakelijk.
 

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt voor Steunpunt Mantelzorg een viertal netwerkcoaches. Als netwerkcoach probeer je de cliënt uit zijn isolement te halen door het sociale netwerk rondom een cliënt te vergroten. Je wordt in regioverband in vier ochtenden intern opgeleid en je neemt drie keer per jaar deel aan regiobijeenkomsten. Ben jij positief ingesteld, enthousiast, creatief en  beschik je over overtuigingskracht? Neem dan contact met het Vrijwilligerssteunpunt op.


Volgende maand start het nieuwe voorleesseizoen van “De Voorleesfiets”. Het Steunpunt zoekt vrijwilligers die één keer per week, en dat twintig weken lang, voorlezen bij gezinnen waar kinderen een taalachterstand hebben. De voorleestijden worden in onderling overleg bepaald. Het is belangrijk om de ouders zoveel mogelijk bij het voorlezen te betrekken.

Daarnaast is er een jonge, gezellige man die helemaal weg is van basketbal. Hij heeft op donderdagavond rolstoelbasketbaltraining in Rosmalen en hij bezoekt als het kan regelmatig de thuiswedstrijden van landskampioen The Shoeters in Den Bosch op zondagmiddag en soms op zaterdag- of dinsdagavond. Hij zoekt een of meerdere maatjes die, bijvoorbeeld op toerbeurt, met hem mee willen gaan.

Voor een andere zorginstelling zoekt het steunpunt een activiteitenbegeleider om ondersteuning te bieden bij groeps- of individuele activiteiten voor ouderen.

Vervolgens zit MuBo nog verlegen om een of meerdere ict’ers voor het installeren van antivirusprogramma’s, het oplossen van computerproblemen en het digitaliseren, registreren en onderhouden van de aanwezige museumobjecten.

En tot slot kijkt het steunpunt uit naar vrijwilligers die jongeren willen begeleiden op diverse maatschappelijke vlakken zoals bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding en waar mogelijk en wenselijk ad hoc praktische studieondersteuning of bijles willen geven.

Onlangs is Cello gestart met een pilot om cliënten van dagcentrum de Werf met een matig verstandelijke beperking tuinwerkzaamheden te laten verrichten bij de Kinderboerderij in Boxtel Oost. Het is wenselijk dat ze daarbij worden begeleid en met een busje worden gehaald en gebracht. Heb jij affiniteit met de doelgroep, groene vingers en twee uurtjes tijd op donderdagmiddag van 13.00 uur t/m 15.00 uur, dan is het steunpunt op zoek naar jou.

Voor de hockeyclub in Liempde zoekt het Steunpunt barmedewerkers die graag in de weekenden (tussen 11.00 – 18.00 uur) bardiensten draaien en overige kantinewerkzaamheden uitvoeren. Wil jij deel uitmaken van een kleine, gezellige, saamhorige club en heb je enige horecaervaring? Neem dan contact met ons op. Het Steunpunt zoekt voor diezelfde hockeyclub een klusjesman om hand- en spandiensten in en rondom het clubgebouw uit te voeren zoals het groenonderhoud en achterstallige werkzaamheden. Vind jij het leuk om zelfstandig te werken en zie jij wat er moet gebeuren? Dan is deze functie echt iets voor jou.

Voor Eldegroep Molenweide zoekt het Steunpunt een winkelmedewerker die bewoners helpt met boodschappen doen, boodschappen klaarzet voor diverse afdelingen in huis, de winkel aanvult vanuit het magazijn en de kassa bedient. Je hebt hierbij gezellig contact met verschillende mensen. De werktijden zijn op donderdagochtend en vrijdagochtend van 09.00-12.30 uur op invalbasis.

Vind jij het leuk om Sinterklaas en de kinderen in Boxtel een onvergetelijk verblijf op Kasteel Stapelen te bezorgen? Meld je dan bij het Steunpunt aan als Piet. Sinterklaas verblijft in de periode van 16 november tot 3 december op Kasteel Stapelen en dan wordt aan Boxtelse schoolkinderen de kans geboden om in groepen Sint een bezoek te brengen. Kun jij met jouw enthousiasme op een kindvriendelijke manier vorm geven aan de Pietenrol? Neem dan snel contact met ons op. Rondom de organisatie van het verblijf van Sinterklaas op kasteel Stapelen heeft het Steunpunt iemand nodig die de administratieve werkzaamheden coördineert en uitvoert. Daarnaast ondersteun je de stuurgroepleden door het notuleren van vergaderingen. Het gaat om 1 tot 3 dagdelen per week. Ben jij een duizendpoot die het leuk vindt om te organiseren en alles in goede banen te leiden? Reageer dan.

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern in Boxtel is voor de Stichting De Wereldwinkel Boxtel op zoek naar een communicatieve, accurate penningmeester met een gedegen financiële/administratieve en boekhoudkundige achtergrond. Je bent lid van het bestuur en medeverantwoordelijk voor het (financiële) beleid. Het bestuur vergadert ca. 10 keer per jaar, daarnaast zijn er periodieke bijeenkomsten met de vrijwilligers die het inkoop- en winkelteam vormen. Heb jij voldoende computerkennis, ben je bereid je te verdiepen in het winkelautomatiseringssysteem en vind je het leuk om de financiële administratie te doen, meld je dan snel aan bij het Vrijwilligerssteunpunt.

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern zoekt vrijwilligers voor Humanitas als maatje bij jeugdsupport. Heb je twee tot vier uur per week de tijd om een jongere een steuntje in de rug te geven, te helpen bij alledaagse dingen, of gewoon wat aandacht te schenken, meld je dan aan via het steunpunt.

Verder zoekt het steunpunt voor een atletiekvereniging enthousiaste mensen die training willen geven aan CD junioren (11-15 jaar) of AB junioren (16-18 jaar). Uiteraard is het fijn als je ervaring hebt met atletiek als trainer of baanatleet, maar als dat niet zo is, kan er altijd voor een opleiding worden gezorgd.
Je verzorgt wekelijks een training op de dinsdag en/of de donderdagavond van 19:00 – 20:30 uur en

je begeleidt de jeugd bij wedstrijden. Zelf krijg je de mogelijkheid tot het volgen van cursussen op kosten van de vereniging en je krijgt een vrijwilligersvergoeding. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist; de kosten daarvan worden ook door de vereniging betaald.

Voor de collecte van Alzheimer Nederland is het Vrijwilligerssteunpunt op zoek naar iemand die de coördinatie daarvan in Boxtel op zich wil nemen. De werkzaamheden vallen voornamelijk in oktober (voorbereiding voor collecte) en november (collecte en afwerking). Daarnaast moet door het jaar heen tijd besteed worden aan het werven van collectanten bijvoorbeeld op de Bazaar, op de verschillende kerstmarkten, op de Boxtel Oost dag en op andere evenementen binnen de gemeente.

En voor een alleenstaande moeder zoekt het steunpunt een vrijwilliger die op haar kroost wil passen.

Verder blijft het steunpunt op zoek naar mensen die zich belangeloos voor anderen willen inzetten. Dat kan zijn in de thuissituatie, maar ook in een van de vele zorginstellingen in Boxtel en Liempde.

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern in Boxtel is voor De Wereldwinkel op zoek naar een winkelmedewerker.

Daarnaast zoekt het steunpunt diverse vrijwilligers voor Pius X, een combinatie van sporthal en jeugdhuis in Liempde. Er is hulp nodig in de kantine, voor de schoonmaak, kleine onderhoudsklusjes en bij het onderhouden van het buitenterrein. Voor kandidaten met een structurele ondersteuning is een vrijwilligersbijdrage beschikbaar.

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern in Boxtel is voor het Servicepunt Wonen met Gemak op zoek naar adviseurs die graag ouderen en jongeren met een lichamelijke beperking willen helpen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Onderdeel van deze formule is een scholingstraject, waarna je samen met andere vrijwilligers een Servicepunt gaat vormen waar de doelgroep terecht kan voor informatie en advies. Je kijkt met de bewoners waar zich obstakels in het huis bevinden, hoe je die kunt aanpakken, wat voor materialen en hulpmiddelen er zijn en welke ondersteuning ze kunnen krijgen.  Beschik je over voldoende technische kennis en inzicht en kan je een boodschap met respect en geduld overbrengen, meld je dan snel aan bij het vrijwilligerssteunpunt.

Het steunpunt zoekt voor de Vrijwillige Thuiszorg een mantelzorgconsulent. De mantelzorgconsulent bezoekt nieuwe mantelzorgers, voert kennismakingsgesprekken en begeleidt en coacht de mantelzorgers. Voor deze functie wordt iemand gevraagd met een degelijke achtergrond.

Het Vrijwilligerssteunpunt is voor het Museum Boxtel [MuBo] op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden kinderen uit groep 1 en 2 van basisscholen rond te leiden, actief met de commissie Educatie mee te denken en deel te nemen aan commissievergaderingen. Ook zoekt het MuBo nog receptionisten [gastvrouwen/-heren] die het eerste aanspreekpunt willen zijn voor alle bezoekers op zaterdag en zondag. Verdere voorkomende werkzaamheden voor hen zijn het beantwoorden van de telefoon, entreegelden innen, met enige regelmaat data invoeren in computer, lichte huishoudelijke werkzaamheden als plantjes verzorgen en koffie zetten. Het MuBo zoekt ook rondleiders voor de gasten in het museum. De gasten kunnen zowel individuele bezoekers zijn als groepen tot ongeveer vijftien personen. De rondleiders kennen de Boxtelse geschiedenis of zijn bereid deze zich eigen te maken. Daarnaast bezitten zij de vaardigheid deze op een leuke manier over te brengen aan de bezoekers.

Voor het afdelingsbestuur Boxtel van de KBO  is het Vrijwilligerssteunpunt op zoek naar bestuursleden en een notulist die ook aanvullende werkzaamheden voor het secretariaat wil doen.

Verder ligt er een leuke uitdaging voor iemand die wijkcoördinator voor de wijk Selissen wil worden voor de KBO. 

Voor “Het Bewaarde Land”, een natuurbelevingsproject voor groep 4, 5 en 6 van de basisschool, zoekt het steunpunt vrijwilligers die ervaring hebben in het begeleiden van kinderen en die het leuk vinden hun liefde voor de natuur over te brengen aan de kinderen.

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern in Boxtel is op zoek naar een of meerdere koks die een of twee zaterdagen in de maand en/of op woensdag met hulp van de aanwezige cliënten willen koken bij een zorgboerderij. Voor dezelfde boerderij zoekt het steunpunt ook vrijwilligers voor de (groente)tuin. Naar eigen behoefte kun je er individueel in werken of kun je ervoor kiezen om meewerkende cliënten van de zorgboerderij te begeleiden.

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern in Boxtel is voor Simeonshof, onderdeel van de Elde Zorggroep, op zoek naar een vaste kracht in de winkel op de vrijdag en naar iemand die op oproepbasis wil werken.

Voor “Het Bewaarde Land”, een natuurbelevingsproject voor groep 4, 5 en 6 van de basisschool, zoekt het steunpunt vrijwilligers die ervaring hebben in het begeleiden van kinderen en die het leuk vinden hun liefde voor de natuur over te brengen aan de kinderen. Komende maanden worden er twee informatieavonden voor potentiële vrijwilligers georganiseerd. Op 25 februari a.s. te Nuland en 14 april te Tilburg. Daarnaast organiseert Stichting Het Bewaarde Land dit voorjaar een tweetal opleidingen voor nieuwe vrijwilligers. Heb je interesse laat het dan snel aan het Vrijwilligerssteunpunt weten.

Het steunpunt zoekt nu onder meer een vrijwilliger voor een vrouw die naast gebrekkig Nederlands ook Grieks, Engels en Russisch spreekt en een vrijwilliger voor een jongeman met een beperking.

Meer algemeen zoekt het steunpunt vrijwilligers voor allerlei soorten van begeleiding van oudere of hulpbehoevende mensen in hun thuissituatie of in een woonzorgcentrum. Daarnaast beschikt het steunpunt over een keur aan verschillende vacatures voor vrijwilligers, uiteenlopend van dieren verzorgen tot bestuursfuncties en van gastvrouw tot hulp bij de thuisadministratie van mensen, die dat zelf (tijdelijk) niet kunnen.

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern in Boxtel is op zoek naar vrijwilligers voor Gemeenschapshuis De Rots. De laatste jaren stond de functie van De Rots als gemeenschapshuis enigszins onder druk, maar daar is het laatste jaar duidelijk verandering in gekomen. Onder de bezielende leiding van een nieuw bestuur is een proces op gang gebracht dat heeft geleid tot een geheel nieuw elan. De Rots heeft een uitstraling gekregen waarbij gasten zich welkom voelen met als logisch gevolg dat de aantrekkingskracht om daar iets te organiseren weer is toegenomen. Om dat lopende proces mede gestalte te geven is het Vrijwilligerssteunpunt voor De Rots op zoek naar diverse vrijwilligers. Het zoekt bijvoorbeeld vrijwilligers voor barwerkzaamheden of voor de vacature van gastvrouw/-heer, voor het serveren van maaltijden bij het Eetpunt op woensdag van vijf uur tot half acht en voor het secretariaat. Maar ook is het op zoek naar vrijwilligers die op oproepbasis willen helpen tijdens beurzen en markten die in en door De Rots worden georganiseerd. Lijkt het je een leuke uitdaging, neem dan snel contact op met het Vrijwilligerssteunpunt en dat gaat samen met jou op zoek naar de best bij jou passende vacature bij De Rots.

Vrijwilligerswerk kan ook bestaan uit werken in de natuur, bestuursfuncties bij allerlei verschillende instanties, instellingen of verenigingen, fungeren als gastvrouw/-heer, helpen bij het opbouwen en/of uitvoeren van evenementen en administratief ondersteunen van mensen die dat zelf niet kunnen. En ook binnen ContourdeTwern zijn vrijwilligers nodig die enigszins thuis zijn in de Nederlandse (belasting)wet- en regelgeving rond minima en nieuwkomers of die nieuwkomers een periode als taalmaatje willen begeleiden. Deze en andere vacatures komen ruimschoots voor in de banenportefeuille van het steunpunt. Kortom een keur aan vrijwilligersbanen, waarvoor veelal geen opleiding of ervaring vereist is maar waarvoor een “groot hart” volstaat.

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern in Boxtel is op zoek naar vrijwilligers voor individuele begeleiding van bewoners in een zorginstelling en voor mensen in hun thuissituatie. Voor een van de instellingen is het steunpunt bijvoorbeeld op zoek naar vrijwilligers die bewoners willen begeleiden tijdens hun bezoek aan de mis in de kapel. De missen (half uurtje) zijn op: zaterdag 18.30 uur, zondag 10.30 uur, dinsdag 16.30 uur en donderdag 16.30 uur. Andere hulp waarvoor vrijwilligers worden uitgenodigd, zijn o.a.: gezelschap bieden, een kaartje leggen, wandelen, fietsen, boodschappen doen of een klein klusje opknappen.

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern in Boxtel is dringend op zoek naar vrijwilligers voor het inloopspreekuur van Bureau Sociaal Raadslieden op maandagochtend van 09.00 - 11.00 uur en dinsdag in de vroege avond van 17.00 – 19.00 uur. Van de kandidaten wordt verwacht dat zij enige kennis hebben van algemene wet- en regelgeving of zich daarin willen verdiepen. Naast het draaien van het spreekuur zijn zij een tweede dagdeel per week beschikbaar om dingen uit te werken. Ook zoekt het steunpunt nog vrijwilligers om belastingformulieren voor cliënten van Bureau Sociaal Raadslieden in te vullen.

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern in Boxtel is op zoek naar iemand die een of twee keer in de week ‘s morgens drie cliënten met een beperking in hun rolstoel naar het dagcentrum van een zorginstelling wil rijden. De cliënten wonen in de directe nabijheid van het dagcentrum.

Verder zoekt het steunpunt vrijwilligers om de receptiebalie van MuBo te bemannen. De openingstijden zijn op zaterdag- en zondagmiddag.

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern in Boxtel is voor een zorginstelling in Boxtel en in Liempde op zoek naar meerdere vrijwilligers voor overdag en ‘s avonds. In beide zorginstellingen wonen cliënten met vaak een meervoudige beperking. En vooral deze doelgroep is enorm gebaat bij vrijwilligers. Betrokkenen zijn hier voor praktisch alles wat ze doen op aangewezen. De te ondernemen activiteiten lopen uiteen van gezellig koffie drinken en een praatje maken tot een eindje wandelen, fietsen, een spelletje doen, knutselen of een boodschap doen. Een relatief kleine inspanning voor een vrijwilliger die voor de bewoners goud waard is.

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern in Boxtel is voor de Witte Zusters in Boxtel op zoek naar vrijwilligers die de bejaarde zusters wekelijks een paar keer willen bezoeken. De zusters hebben jarenlang in Afrika gewerkt als missionaris, maar zijn nu in ruste. Het steunpunt zoekt mensen die met deze zusters willen wandelen, een praatje maken, voorlezen, een spelletje of een boodschapje willen doen of individuele aandacht geven. Respect en interesse voor de religieuze achtergrond van de zusters en interesse voor Afrika zijn een vereiste. Het spreekt voor zich dat de vrijwilligers moeten kunnen omgaan met oudere en dementerende mensen en het bezit van een rijbewijs is meegenomen. Er is begeleiding van een professioneel mantelzorgteam.

Verder zoekt het steunpunt vrijwilligers voor het Alzheimer Café Regio ‘t Groene Woud voor de functie van gastheer en –vrouw. Zij leveren een bijdrage aan de praktische organisatie en voorbereidingen van hun bijeenkomsten en dragen bij aan een gemoedelijke en open sfeer van het Alzheimer Café. Als de vrijwilligers over enige basiskennis van dementie beschikken, is dat fijn, maar geen vereiste. Voorlichting of scholing behoort tot de mogelijkheden. Het Alzheimer Café wordt elke vierde maandag van de maand, m.u.v. de maanden juli en december, van 18.30 uur tot 21.30 uur gehouden in Restaurant Zaal De Nachtegaal in Schijndel. Het is een maandelijks trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn dan welkom. Onder leiding van een deskundige gespreksleider wordt met gasten gesproken over allerlei aspecten van dementie en vaak gebeurt dat met behulp van (ervaringen)deskundigen.

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern in Boxtel is voor het project “De Voorleesfiets”, een gezamenlijk initiatief van de Stichting Brede Scholen en de Bibliotheek, op zoek naar vrijwilligers die bij kinderen met een taalachterstand thuis willen gaan voorlezen. Hiervoor ga je één keer per week bij het gezin langs, 20 weken lang. De voorleestijden worden in onderling overleg bepaald en tijdens de vakantieweken ligt het project stil. Het is belangrijk de ouders zoveel mogelijk bij het voorlezen te betrekken.

Een ander project waarvoor nog vrijwilligers nodig zijn en waar ook kinderen centraal staan, is Home-Start. Je helpt ouders in gezinnen met kinderen tot zeven jaar bij het opvoeden van hun kroost. Meestal kunnen ze dat prima zelf, maar soms hebben ze even een steuntje in de rug nodig. Onkosten zoals reiskosten worden vergoed.

En ook zoekt het steunpunt vrijwilligers om leuke dingen te doen met ouderen en mensen met een beperking, thuis of in een zorginstelling. Alleen al het uit hun isolement halen is uiterst waardevol voor deze groep kwetsbare mensen en heel erg dankbaar werk voor vrijwilligers.

Het steunpunt is op zoek naar vrijwilligers voor MuBo, het in het voorjaar geopende museum over de Boxtelse geschiedenis. Daarvoor zijn gastvrouwen/-heren, receptionisten, rondleiders en inrichters voor wisselexposities erg gewenst. De openingstijden van het museum zijn op zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. De rondleidingen kunnen ook buiten de openingstijden plaatsvinden en de rondleiders moeten de Boxtelse geschiedenis kennen of bereid zij die zich eigen te maken en daarnaast moeten zij deze op een leuke manier weten over te brengen aan de bezoekers.

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt vrijwilligers voor één op één begeleiding van kwetsbare ouderen in hun thuissituatie en ook voor ouderen in een verpleeg- of zorginstelling.

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt diverse vrijwilligers voor de KBO Boxtel. Voor het afdelingsbestuur is een vrijwilliger gewenst met een financiële achtergrond en iemand voor algemene zaken met een warme belangstelling voor het reilen en zeilen van ouderen. Ter ondersteuning van het secretariaat zoekt het steunpunt een vrijwilliger die als notulist bij vergaderingen en bijeenkomsten aanwezig en die daarnaast overige hand- en spandiensten voor het secretariaat wil uitvoeren. Voor dezelfde KBO zoekt het steunpunt ook een wijkcoördinator om de belangen van ouderen in de wijk te behartigen.

Voor Bureau Sociaal Raadslieden van ContourdeTwern is het steunpunt op zoek naar vrijwilligers voor maandag overdag en/of dinsdagavond met (enige) kennis van algemene wet- en regelgeving en een vrijwilliger voor het invullen van belastingaangiftes.

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt begeleiders voor een groep ouderen bij spel- en creatieve activiteiten waarbij ook een beroepskracht aanwezig is. De voorkeur gaat uit naar wat jongere vrijwilligers die gemakkelijk initiatieven nemen en die iets kunnen toevoegen aan een dergelijk hobbyende groep ouderen.

Verder zoekt het steunpunt vrijwilligers voor Home-Start in de Meierij. Je helpt ouders met kinderen tot zeven jaar bij het opvoeden van hun kroost. Meestal kunnen ze dat prima zelf, maar soms hebben ze even een steuntje in de rug nodig. Onkosten zoals reiskosten worden vergoed.

Voor de werkgroep Boxtel van Amnesty International zoekt het steunpunt iemand die wil helpen bij hun activiteiten.

Voor de VVV vestiging in Boxtel zoekt het steunpunt een coördinator die de spil in het web vormt in de contacten tussen gemeente, toeristische platforms en toeristisch relevante ondernemingen.

Voor een leuke, spontane twintigjarige jongedame is een vrijwilliger gewenst die eenmaal per 3 weken op zaterdagmiddag iets creatiefs of een uitstapje met haar wil ondernemen.

Ook voor een zorgboerderij zijn er nog chauffeurs nodig en daar kunnen ook nog een paar koks worden geplaatst, die samen met cliënten de warme middagmaaltijd willen bereiden.

Voor een zorgcentrum in Boxtel zoekt het steunpunt vrijwilligers om met cliënten individueel of in een groep te gaan wandelen of fietsen.

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern is voor de Voedselbank op zoek naar diverse vrijwilligers. Zo zijn er op maandagmorgen vrijwilligers gewenst, die hand en spandiensten willen verrichten bij allerlei werkzaamheden die noodzakelijk zijn om het certificaat “Voedselveilige Voedselbank”, dat met gepaste trots wordt gekoesterd,  te behouden. Ook is er plaats voor een techneut/klusjesman die de gebruikte apparatuur en het interieur wil controleren en onderhouden. En tot slot zoekt het steunpunt iemand die binnenkomende en uitgaande producten registreert o.a. voor wat betreft de THT datum.

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern zoekt een vrijwilliger voor allerlei hand- en spandiensten bij de Tweedehands Markt, die elke eerste zaterdag van de maand in De Rots wordt gehouden. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Het steunpunt is ook nog op zoek naar vrijwilligers die wat klusjes in en rond het huis willen doen bij mensen thuis, die dat (tijdelijk) zelf niet meer kunnen.

Het steunpunt zoekt ook vrijwilligers om met een paar vrouwen te wandelen of gezellig een kop koffie te drinken.

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt vrijwilligers die hun duurzame hart op de juiste plaats hebben zitten en die het leuk vinden om samen met een club enthousiaste vrijwilligers zo nu en dan interessante projecten uit voeren?

Het steunpunt is op zoek naar mensen die ideeën hebben voor projecten, die een project willen trekken of aan een project willen deelnemen door het verrichten van hand- en spandiensten. Of die gewoon lid willen worden van een werkgroep die duurzaamheid met hoofdletters schrijft.

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt voor Wijkorgaan Boxtel-Oost een moderator voor het forum op hun website waar over diverse onderwerpen een mening kan worden geventileerd.

Daarnaast blijft het steunpunt op zoek naar een aantal vrijwilligers, die na een gedegen introductiecursus willen helpen bij het op orde te brengen van de thuisadministratie van mensen die dat om uiteenlopende redenen zelf (tijdelijk) niet kunnen.

Het steunpunt zoekt ook vrijwilligsters om boodschappen te doen of te wandelen met vrouwelijke cliënten van een verzorgingshuis.

Eveneens is het steunpunt op zoek naar vrijwilligers die op dinsdag- of donderdagavond bardienst willen draaien bij een gemeenschapshuis.

Verder zoekt het steunpunt een amateurfilmer die zelf filmpjes wil maken en/of composities van filmpjes over sociale activiteiten uit de wijk Oost. Deze filmpjes worden getoond in de wachtkamer van een huisartsenpraktijk in die wijk. Op deze wijze ontstaat er meer bekendheid over allerlei projecten in de wijk. Daarnaast hebben organisaties zoals wijkverenigingen, sportclubs etc., een platform om zichzelf te laten zien. Naast het maken en monteren van de filmpjes moeten ze ook worden bijgehouden en mogelijk wordt dit project later uitgebreid naar andere huisartspraktijken en wijken.

Het Vrijwilligerssteunpunt is samen met de Bibliotheek en Bureau Sociaal Raadslieden bezig om mensen uit alle lagen van de maatschappij die moeite hebben met basaal computergebruik zoals het scannen en printen van documenten, het maken van een e-mail en andere basis technieken  een platform te bieden om daarbij geholpen te worden. Het is de bedoeling dat er een dagdeel per week een paar vrijwilligers op de bibliotheek aanwezig zijn om die taak op zich te nemen en het steunpunt roept hiervoor vrijwilligers op.

Een vrijwilliger voor het naaiatelier van Tinks die textiel kan knippen en handig is met naald, draad en naaimachine. Bij Tinks zijn dagelijks mensen met een beperking op een creatieve manier bezig leuke dingen te maken, die daarna in de eigen winkel worden verkocht.

Een creatief medewerkster voor De Bezige Bijtjes in Lennisheuvel.

Ook zoekt het steunpunt vrijwilligers voor allerlei verschillende klussen, uiteenlopend van leuke dingen doen met cliënten tot het begeleiden van cliënten op een midweekse vakantie in een bungalowpark, bij een tweetal verzorgingshuizen.

Voor Stichting Het Bewaarde Land zoekt het steunpunt wachters die met kinderen van groep vijf van de basisschool de natuur in willen trekken om deze kinderen hiermee vertrouwd te maken. Per groepje gaat het om drie dagen in drie opeenvolgende weken in de periode van begin mei tot half oktober. Binnenkort is er een informatieavond dus belangstellenden verzoeken wij om snel  te reageren.

Het Vrijwilligerssteunpunt is voor Ouderenwerk op zoek naar vrijwilligers om mensen met beginnende dementie te bezoeken, er een praatje mee te maken, activiteiten mee te ondernemen en eventueel te begeleiden naar huisarts of ziekenhuis. Bij bijzonderheden kan het noodzakelijk zijn het dossier in het computerprogramma bij te werken. De vrijwilligers worden vooraf geschoold en daarna begeleid door een casemanager.

Het Vrijwilligerssteunpunt is ook op zoek naar een vrijwilliger voor het winkeltje van woonzorgcentrum Elisabethdael/Vinckenrode.

Voor het Rode Kruis is een wijk-coördinator en een collecte-coördinator voor de collecte van dit jaar (periode februari t/m juni) gewenst.

Ook zoekt het steunpunt nog buurtbemiddelaars voor Boxtel en Liempde, die na een gedegen opleiding buurtbewoners willen helpen hun onderlinge conflicten op te lossen.

Voor de Stichting Leergeld Boxtel is het Vrijwilligerssteunpunt op zoek naar een public relations-medewerker. Deze stichting heeft als doelstelling voor schoolgaande kinderen, die om financiële redenen niet met leeftijdsgenoten kunnen meedoen aan schoolse- en buitenschoolse activiteiten, de financiële belemmering te helpen oplossen. En dit op een wijze, dat sociaal isolement of uitsluiting zoveel als mogelijk wordt voorkomen. De stichting zit dringend verlegen om een pr-medewerker, die in staat is in samenwerking met het bestuur een goed p.r.-plan op te stellen.

Daarnaast zoekt het steunpunt een medewerker voor het vakantieproject van de Vincentiusvereniging.

Dit project is opgebouwd rond het chalet De Reebok in Oisterwijk. De coördinator zorgt samen met andere vrijwilligers voor de komende en gaande gasten op vrijdagmiddag, het onderhoud van het chalet, de inboedel en de tuin, het verzorgen van het wasgoed en het verrichten van kleine reparaties.

Het Vrijwilligerssteunpunt is voor de Paters Assumptionisten van Kasteel Stapelen op zoek naar gastvrouwen en gastheren om de deelnemers aan activiteiten op kasteel Stapelen vriendelijk te ontvangen, te voorzien van koffie of thee en de weg te wijzen naar de verschillende ruimtes. Ook het uitvoeren van de voorbereidingen zoals het klaar zetten van tafels en stoelen, koffie en thee en het sfeervol indelen van de ruimtes behoort tot de werkzaamheden. Per seizoen vinden ongeveer veertig activiteiten plaats, ook ‘s avonds en in de weekenden.

Voor een gemeenschapshuis in Boxtel wordt gezocht naar vrijwilligers op organisatorisch gebied, PR, begeleiding en/of opzetten van allerlei activiteiten op sociaal, maatschappelijk, spiritueel, creatief en cultureel gebied, gastheren/-vrouwen, keuken-, bar- en schoonmaakwerkzaamheden en administratieve taken waaronder belwerkzaamheden.

Voor Motorcycle Support Nederland in Goirle, een stichting met ideële doelstelling die mensen begeleidt op weg naar een betaalde baan, zoekt het steunpunt een vrijwilliger die een cliënt uit Boxtel op weg daarheen en ter plaatse wil begeleiden. De stichting is een sociale en maatschappelijk verantwoorde onderneming die in opdracht van anderen motoren en andere tweewielers demonteert en onderhoudt.

Motorcycle Support Nederland wil het nu nog onbereikbare werken in de motor- en tweewielerbranche, in al haar facetten binnen bereik brengen van mensen met een beperking die in dit soort werk geïnteresseerd zijn met mogelijk een betaalde baan als gewenst of beoogd resultaat.

Voor het Rode Kruis in Boxtel is het Vrijwilligerssteunpunt op zoek naar een Regio Coördinator die het vrijwilligersteam van de regio Zuid West zelfstandig begeleidt en aanstuurt. Voor deze uitdagende functie is het noodzakelijk de Engelse taal te beheersen en daarnaast enige kennis te hebben over de landen van herkomst van asielzoekers en vluchtelingen.

Ook zoekt het steunpunt enkele kundige bestuursleden voor de WMO Adviesraad in Boxtel, waarbij bestuurlijke ervaring een eerste vereiste is.

Het Vrijwilligerssteunpunt blijft op zoek naar diverse taalmaatjes. Zij oefenen met nieuwkomers spelenderwijs de Nederlandse taal en tegelijkertijd biedt dat diezelfde nieuwkomers de mogelijkheid om op een prettige manier kennis te maken met allerlei Nederlandse gewoontes en gebruiken.

Ook zoekt het steunpunt iemand die een deelnemer aan het Taalmaatjesproject een beetje wegwijs kan maken op haar computer om daarmee haar kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Het Vrijwilligerssteunpunt is op zoek naar een vrijwilliger voor de Kinderboerderij die verslagen van de (bestuurs)vergaderingen wil maken en die ook wat andere administratieve taken op zich wil nemen.

Voor een opvanghuis in Liempde is het steunpunt op zoek naar vrijwilligers die een van hun cliënten een of een paar dagdelen per week willen begeleiden tijdens hun therapeutische werkzaamheden in de tuin.

Voor het AZC (Asielzoekerscentrum) in Oisterwijk zoekt het steunpunt vrijwilligers die toezicht willen houden in de huiswerkruimte van jongeren van 13 tot 17 jaar en eventueel kunnen helpen met internetgebruik door deze jongeren. Ook zoekt het steunpunt vrijwilligers die een serie workshops aan dezelfde groep wil geven, bijvoorbeeld hiphoppen, breakdancen, rappen, zingen, karate, kung fu e.d. Voor de vrijwilligers bij het AZC geldt dat de reiskosten worden vergoed.

Bij een zorginstelling in Boxtel wordt een dierenparkje ingericht met pluimvee en misschien nog wat andere kleine dieren. Het vrijwilligerssteunpunt doet een herhaalde oproep voor een paar vrijwilligers om de verzorging van de dieren en het schoon houden van hun leefomgeving op zich te nemen. Zij doen dit bij toerbeurt en mogelijk kunnen de bewoners hierin ook nog een bescheiden rol spelen.

Voor de Wereldwinkel kijkt het steunpunt uit naar een bestuurslid met een marketing achtergrond voor het verzorgen van de pr.

Het Vrijwilligerssteunpunt blijft zoeken naar zorgvrijwilligers. Zij ontlasten vaste, vaak overvraagde mantelzorgers tijdelijk waardoor die zo nu en dan kunnen genieten van een klein beetje ontspanning. Je neemt voor een paar uur hun taak over als oppasser of verlener van lichte hulp van en aan (ernstig) zieke medemensen. Het gaat net ietsje verder dan alleen een praatje maken maar je staat er beslist niet alleen voor. Het met plezier helpen van anderen, ook op persoonlijk vlak, zit als het ware in je genen. Je krijgt hiervoor een basiscursus en er is begeleiding op maat.

Voor woon-/zorgcentrum Molenweide kijkt het steunpunt uit naar vrijwilligers die willen assisteren bij de verschillende eetmomenten op de verpleegafdeling en dan met name tijdens de broodmaaltijden van vijf uur ‘s-middags.

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern is op zoek naar vrijwilligers voor natuurvriendenhuis Stichting Morgenrood in Oisterwijk. Zij hebben plaats voor gastvrouwen en –heren, een inkoper, een financieel medewerker, klussers, medewerkers voor de maaltijdverzorging, een planner en een marketing/pr medewerker. En voor de vrijwillige thuishulp blijft elke nieuwe vrijwilliger van harte welkom.

En het steunpunt zoekt naar vrijwilligers voor een woonzorgcentrum in Boxtel. De eigen bibliotheek kan heel goed een medewerker gebruiken, de kapel iemand die deze steeds mee gebruiksklaar wil maken/houden en iemand die het kienen mee in goede banen wil leiden.

Voor de afdeling Boxtel-Liempde van het Rode Kruis zoekt het steunpunt ook nog diverse vrijwilligers. Op de eerste plaats is er grote behoefte aan een coördinator die alle sociale activiteiten gaat coördineren en aan een secretaris en/of notulist.

Het steunpunt is ook nog op zoek naar barmedewerkers die in Gemeenschapshuis De Walnoot een of meerdere keren per week bardienst willen draaien.

Het Vrijwilligerssteunpunt van Delta is voor de Stichting Brede Scholen Boxtel op zoek naar gezinscoaches. Brede Scholen Boxtel is met een aantal samenwerkingspartners bezig met een protocol om gezinnen met kinderen met overgewicht te ondersteunen door de inzet van een gezinscoach. De  gezinscoach overlegt met betrokken instanties als (kinder)fysiotherapeuten, diëtisten en Buurtsport Boxtel en adviseert het gezin op het gebied van opvoeding, voeding en bewegen. Om goed beslagen ten ijs te komen krijgt de toekomstige gezinscoach een cursus aangeboden waarin verschillende aspecten aangaande begeleiding en voeding aan bod komen.

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt vrijwilligers om kinderen in Boxtel Oost met een verstandelijke beperking in de leeftijd van vier tot en met achttien jaar tijdens de naschoolse opvang te ondersteunen bij creatieve- en speelactiviteiten. De groep bestaat uit tien tot twaalf personen.

Verder zoekt het steunpunt mensen die met licht dementerende bejaarden die in een woonzorgcentrum wonen ‘s middags een spelletje willen doen of een stukje willen wandelen.

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt vrijwilligers voor de Boodschappenservice, een nieuwe dienst die is opgezet door de Vrijwillige Thuishulp van Delta Boxtel/De Twern en die drijft op vrijwilligers. Mensen die minder mobiel zijn, gaan  met ondersteuning van vrijwilligers hun boodschappen doen.

Voor de Boxtelse tak van Amnesty International zoekt het steunpunt vrijwilligers voor verschillende activiteiten waarbij een creatieve inbreng sterk wordt toegejuicht.

En voor tafeltennisvereniging Taverbo doet het steunpunt een herhaalde oproep voor een penningmeester.

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt een paar vrijwilligers voor Cello, een organisatie die mensen met een beperking de gelegenheid wil bieden een normaal leven te leiden. Op de eerste plaats is er behoefte aan een enthousiaste tuinliefhebber die samen met een groep cliënten en onder begeleiding van een beroepskracht van Cello de tuin rondom een Dagcentrum wil onderhouden. Op de tweede plaats zoeken wij een vrijwilliger die, eveneens samen met cliënten en onder begeleiding van een beroepskracht, in de eigen bakkerij hand- en spandiensten wil verlenen.

Verder is het Vrijwilligerssteunpunt voor Cello op ook zoek naar diverse andere vrijwilligers. Het kan zo gek niet zijn of er worden vrijwilligers voor gezocht: een terrasje pikken, boodschappen doen, biljarten, voetballen, voetbal kijken, borduren of gewoon koffie drinken en gezellig een praatje maken.

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt een paar vrijwilligers die op maandagmorgen de kapel van Simeonshof mee in gereedheid willen brengen voor de wekelijkse viering. Voor hetzelfde woonzorgcentrum zoekt het steunpunt ook een paar vrijwilligers die op vrijdag- en/of zaterdagmorgen het eigen winkeltje mee willen bemannen.

Wijkorgaan Boxtel Oost is op 3 oktober gestart met een eetpunt voor mensen van 50 jaar en ouder in Dagcentrum De Werf. Voorlopig is het eetpunt alleen op woensdag open van half vijf tot half zeven. Er is nog steeds behoefte aan een aantal vrijwilligers die hieraan een bijdrage willen leveren.

Het Vrijwilligerssteunpunt in Boxtel is op zoek naar een jeugdexcursieleider op zaterdag voor het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten Nederland in Oisterwijk en voor dezelfde organisatie zoekt het steunpunt ook diverse gastheren en –vrouwen. Voor deze laatste groep start er een training op 15 september a.s. Graag bijtijds aanmelden.

Ook zoekt het steunpunt nog naar actieve vrijwilligers die een middag in de week het Bruin Café van Centrumverpleeghuis Liduina in Boxtel willen draaien. Tijdens de openstelling van het bruin Café ben je de gastvrouw/-heer. Je zorgt voor de openstelling, serveert de koffie, thee en andere drankjes. De bedoeling is om met een vaste groep vrijwilligers de openstelling en bezetting van het Bruin Café onderling te regelen. In de eerste instantie gaat het om twee middagen/ of avonden. 

Het Vrijwilligerssteunpunt in Boxtel zoekt een vrijwilliger voor de speelzaal van de crèche van het Asielzoekerscentrum in Oisterwijk. De speelzaal is bedoeld voor de opvang van kinderen tot vier jaar. Tijdens de opvang wordt hun ontwikkeling en zelfredzaamheid op een speelse manier bevorderd. Je moet hiervoor wel minimaal 18 jaar zijn en goed in een groep kunnen werken. De speelzaal is elke ochtend van maandag tot en met vrijdag geopend.

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt diverse vrijwilligers voor de Vincentiusvereniging zoals een chauffeur voor de kringloopwinkel. De chauffeur verzorgt de transporten met de Vincentius-bus. Hij haalt aangeboden vaak grote en zware spullen op en brengt ze weg. Daarnaast is er plaats voor een coördinator van de kringloopwinkel van Vincentius en een coördinator van het kerstpakkettenproject.

Voor hun chalet op een camping in Oisterwijk, waar mensen met een minimum inkomen hun zorgen een weekje aan de kant kunnen zetten,  worden vrijwilligers gevraagd die samen met het huidige team het chalet zaterdagmorgen op orde maken, zoals schoonmaken, onderhoud tuin, wasgoed, kleine reparaties en wekelijks de overdracht van gasten.

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt vrijwilligers die als “maatjes” bij De Vriendendienst van Reinier van Arkel willen gaan helpen. Zij ondernemen leuke dingen als sporten, wandelen in de natuur, gezellig wat kletsen of een kopje koffie drinken met mensen die met de psychiatrie in aanraking zijn geweest. Affiniteit en begrip voor de doelgroep moeten bijna als vanzelfsprekend zijn en je moet er een uitdaging in zien deze mensen verder te helpen.

De Speel-o-theek in Boxtel is geopend op woensdagmiddag en zaterdagmorgen. Voor beide dagen kan men nog zeer dringend extra vrijwilligers gebruiken. De Speel-o-theek die gevestigd is in het gebouw van de bibliotheek geeft speelgoed uit, neemt het weer in en verzorgt de registratie daarvan. Voor een continu bezetting werkt de Speel-o-theek met een roulatiesysteem.

Scouting Boxtel is op zoek naar leiders en leidster voor hun jeugdgroepen en ook is het bestuur incompleet en kan heel goed versterking gebruiken.

De Stichting Buddyproject Noord-Oost Brabant zoekt vrijwilligers die als buddy mensen met een ernstige chronische en/of levensbedreigende ziekte willen bijstaan. Zij doen dat veelal naast de professionele (hulp)organisaties maar nemen niet hun taak over.

Het Vrijwilligerssteunpunt van Delta/De Twern doet een oproep voor enkele vrijwilligers die de Stichting Tweedehands Markt in Boxtel willen helpen met de organisatie van hun maandelijkse tweedehands markt. Deze markt ten faveure van lokale goede doelen, wordt iedere eerste zaterdagmiddag van de maand gehouden in Gemeenschapshuis De Rots.

Voor het bureau van Slachtofferhulp Nederland in Den Bosch is het Vrijwilligerssteunpunt in Boxtel op zoek naar verschillende vrijwilligers. Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers van een misdrijf, verkeersongeluk of ramp en heeft de taken daarbij gesplitst. Allereerst is er de spilfunctie tijdens het eerste contact aan de telefoon. Vervolgens nemen anderen de algemene dienstverlening en de specifieke juridische dienstverlening over. Dat de vrijwilligers van Slachtofferhulp Nederland gemeen hebben dat zij een open leerhouding hebben, goed kunnen luisteren, belangstelling voor anderen hebben, stressbestendig en flexibel inzetbaar zijn, spreekt voor zich.

Het Vrijwilligerssteunpunt is voor de Stichting Brede Scholen Boxtel op zoek naar diverse vrijwilligers voor het begeleiden van kinderen bij recreatieve naschoolse activiteiten met een educatief accent. De activiteiten vinden plaats aansluitend aan de schooltijd en ook in de vakantieperiode loopt dit gewoon door.

Voor de Wereldwinkel in Boxtel zoekt het steunpunt een assistent inkoper. Voorwaarde is dat het gedachtegoed van de Wereldwinkel wordt onderschreven. Daarnaast zijn enige basisvaardigheden met de computer en het bezit van een auto en rijbewijs wenselijk.

Voor het Bezoekerscentrum Oisterwijk van Natuurmonumenten zoekt het steunpunt een paar vrijwilligers die met kinderen van vier tot twaalf jaar op excursie willen gaan in de natuur met als doel ze een onvergetelijke middag te bezorgen en ze bewust met de natuur bezig te laten zijn.

Voor de Sociale Hulpgroep van donderdagmiddag van het Rode Kruis Boxtel zoeken wij een paar vrijwilligers. Op donderdagmiddag komen ongeveer vijfendertig voornamelijk ouderen bijeen voor een gezellige middag in het Rode Kruisgebouw aan de Jan Kruijsenstraat in Boxtel. De vrijwilligers ontvangen de ouderen, waarvan sommigen thuis worden opgehaald en andere zelfstandig komen aanwaaien. Ze drinken gezamenlijk koffie en thee en doen allerlei gezelschapsspelletjes, waarbij de vrijwilligers de ouderen naar behoefte helpen en begeleiden.

Uit de krant