Afbeelding

Geffen Products breidt uit met groothandel

Algemeen

Boxtel - Machine- en constructiebouwer Geffen Products in Boxtel wil uitbreiden met een technische groothandel. Dat zegt eigenaar Ronnie van Geffen in een gesprek met DeMooiBoxtelKrant.

Geffen Products is sinds 1995 actief op het gebied van machine- en constructiebouw. Het bedrijf aan de Ladonkseweg levert hydraulische onderdelen en frames aan een groot deel van de Boxtelse industrie. Ronnie van Geffen: “Voor ongeveer tachtig procent van de Boxtelse industrie en instellingen doen wij iets. Bijvoorbeeld voor Waterschap Dommel en Aa en de Gemeente Boxtel. Maar ook veel Boxtelse ondernemers halen onderdelen bij ons. Vandaar dat we binnen een half jaar willen starten met een technische groothandel.”

Zo levert en plaatst het bedrijf van Van Geffen de stalen constructie van zo’n 35 ton voor de nieuwbouw van Blusco, het bedrijf van naamgenoot Eugène van Geffen (geen familie). De nieuwbouw van brandpreventiebedrijf Blusco op bedrijventerrein Vorst in Boxtel vordert gestaag. Op 23 juli ging de spreekwoordelijke eerste schop de grond in en de verwachting is dat het nieuwe pand half 2016 opgeleverd wordt. Als alles mee zit is het gebouw eind november wind- en waterdicht.

“De nieuwbouw kost van binnen het meeste werk. Omdat we de ruimtes effectiever indelen, blijft de grootte ongeveer gelijk”, aldus Eugène van Geffen. “We zijn al erg lang bezig met een verhuizing, omdat we niet uit de voeten kunnen in zomaar een bedrijfspand. Wij geven bijvoorbeeld realistische trainingen in bedrijfshulpverlening en daar hebben we een speciaal op ingericht bedrijfspand voor nodig.”

Daarom zocht Blusco de samenwerking met lokale ondernemers om de inrichting van het nieuwe bedrijfspand op te pakken. Die werd gevonden met Ronnie van Geffen van Geffen Products. Eugène is blij met deze partner: “Wij denken in hetzelfde straatje”.

Uit de krant